REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmanité těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso dušené s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.


Ingredience:
500 g mletého masa (vepřového + hovězího)
400 g žampionů
340 g sterilované kukuřice
300 g těstovin
200 grajčatového protlaku
150 g šunky
10 g cukru
5 lžickečupu
1 lžícesolamylu
1 lžičkagrilovacího koření
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkaocta
2 kszelené papriky
2 ksvětší cibule
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme mleté maso, krátce orestujeme, ochutíme grilovacím kořením, solí, pepřem, mletou paprikou, když se maso začne rozpadat na menší kousky podlijeme ho kečupem a protlakem rozmíchaným v troše vody
2. Maso 5 minut povaříme, přidáme kukuřici bez nálevu, na kostičky nakrájenou šunku, očištěné, na menší kousky nakrájené žampiony, semínek zbavené, na proužky nakrájené papriky, promícháme a vše dusíme 20 minut
3. Nakonec směs dochutíme octem, cukrem, zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě a ještě krátce povaříme
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu těstoviny, slijeme je, necháme okapat a podáváme s masovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy