Mleté maso dušené s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.
Ingredience:
500 g | mletého masa (vepřového + hovězího) |
400 g | žampionů |
340 g | sterilované kukuřice |
300 g | těstovin |
200 g | rajčatového protlaku |
150 g | šunky |
10 g | cukru |
5 lžic | kečupu |
1 lžíce | solamylu |
1 lžička | grilovacího koření |
1 lžička | mleté papriky |
1 lžička | octa |
2 ks | zelené papriky |
2 ks | větší cibule |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme mleté maso, krátce orestujeme, ochutíme grilovacím kořením, solí, pepřem, mletou paprikou, když se maso začne rozpadat na menší kousky podlijeme ho kečupem a protlakem rozmíchaným v troše vody
2. Maso 5 minut povaříme, přidáme kukuřici bez nálevu, na kostičky nakrájenou šunku, očištěné, na menší kousky nakrájené žampiony, semínek zbavené, na proužky nakrájené papriky, promícháme a vše dusíme 20 minut
3. Nakonec směs dochutíme octem, cukrem, zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě a ještě krátce povaříme
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu těstoviny, slijeme je, necháme okapat a podáváme s masovou směsí.