REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmanité těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso dušené s dalšími ingrediencemi, servírované s vařenými těstovinami.


Ingredience:
500 g mletého masa (vepřového + hovězího)
400 g žampionů
340 g sterilované kukuřice
300 g těstovin
200 grajčatového protlaku
150 g šunky
10 g cukru
5 lžickečupu
1 lžícesolamylu
1 lžičkagrilovacího koření
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkaocta
2 kszelené papriky
2 ksvětší cibule
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme mleté maso, krátce orestujeme, ochutíme grilovacím kořením, solí, pepřem, mletou paprikou, když se maso začne rozpadat na menší kousky podlijeme ho kečupem a protlakem rozmíchaným v troše vody
2. Maso 5 minut povaříme, přidáme kukuřici bez nálevu, na kostičky nakrájenou šunku, očištěné, na menší kousky nakrájené žampiony, semínek zbavené, na proužky nakrájené papriky, promícháme a vše dusíme 20 minut
3. Nakonec směs dochutíme octem, cukrem, zahustíme solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě a ještě krátce povaříme
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu těstoviny, slijeme je, necháme okapat a podáváme s masovou směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy