REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boloňské ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na jednoduché ragú z mletého masa a rajčat se spoustou bylinek ocení zejména příznivci italské kuchyně. Spolu s další zeleninou a vínem vzniká jedinečná kombinace chutí.


Ingredience:
400 gmletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
400 gsekaných sterilovaných rajčat
300 mlvody nebo vývaru
100 mlčerveného vína
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceoleje
1 lžičkacukru
2 ksstonku řapíkového celeru
1 ksmrkve
1 kscibule
sušená šalvěj
tymián
skořice
pepř
sůl

Postup:

1. Ve velké silnostěnné pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a 5 minut restujeme
2. Pak přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a řapíkový celer, znovu 5 minut restujeme
3. Přidáme pomleté maso a zprudka ho opečeme – nesmí se v této fázi dusit, jenom opékat
4. Osolíme, opepříme a přidáme koření
5. Pak dáme do pánve protlak a 3 minuty zarestujeme
6. Podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit
7. Nakonec přidáme sekaná rajčata i s nálevem a cukr
8. Podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného míchání necháme na mírném plameni probublávat 90 minut, podle potřeby v průběhu vaření doléváme vývarem nebo vodou
9. Dochutíme dle vlastní chuti.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami, bohatě posypané najemno strouhaným parmazánem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy