REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové knedlíčky v celerové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté vepřové i telecí maso, vytvarované do malých kuliček a uvařené doměkka.


Ingredience:
Na kuličky:
300 gmletého vepřového masa
300 gmletého telecího masa
300 mlmléka
3 lžícehladké mouky
1 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
sůl
voda
Na omáčku:
1 ksvelkého celeru
60 gmásla
3 lžícehladké mouky

Postup:

1. Do mísy dáme mleté vepřové maso i mleté telecí maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, hladkou mouku a vše dobře promícháme
2. Pak postupně zašleháme horké mléko, osolíme, opepříme a šleháme, dokud hmota nevystydne
3. Z masové hmoty vytvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě malé kuličky, které uvaříme v osolené vodě (asi 6 minut), pak je vyndáme a necháme okapat
4. Oloupaný celer nakrájený na menší kostičky uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili kuličky, doměkka, pak je scedíme a vývar necháme mírně zchladnout
5. Připravíme si z másla a hladké mouky světlou jíšku, zředíme ji celerovým vývarem, dobře rozmícháme a 15 minut provaříme
6. Nakonec do omáčky dáme uvařený celer i masové knedlíčky, prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy