REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové knedlíčky v celerové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené mleté vepřové i telecí maso, vytvarované do malých kuliček a uvařené doměkka.


Ingredience:
Na kuličky:
300 gmletého vepřového masa
300 gmletého telecího masa
300 mlmléka
3 lžícehladké mouky
1 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
sůl
voda
Na omáčku:
1 ksvelkého celeru
60 gmásla
3 lžícehladké mouky

Postup:

1. Do mísy dáme mleté vepřové maso i mleté telecí maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, hladkou mouku a vše dobře promícháme
2. Pak postupně zašleháme horké mléko, osolíme, opepříme a šleháme, dokud hmota nevystydne
3. Z masové hmoty vytvarujeme rukama namočenýma ve studené vodě malé kuličky, které uvaříme v osolené vodě (asi 6 minut), pak je vyndáme a necháme okapat
4. Oloupaný celer nakrájený na menší kostičky uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili kuličky, doměkka, pak je scedíme a vývar necháme mírně zchladnout
5. Připravíme si z másla a hladké mouky světlou jíšku, zředíme ji celerovým vývarem, dobře rozmícháme a 15 minut provaříme
6. Nakonec do omáčky dáme uvařený celer i masové knedlíčky, prohřejeme a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy