REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Královské klopsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vařící osolené vodě uvařené kuličky, připravené z mletého masa, žemle, cibule, bílku a koření, servírované přelité kaparovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gmletého masa
1/4 losolené vody
3 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžičkahořčice
1 sklenkakaparů
1 ksžemle
1 kscibule
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Žemli namočíme do studené vody, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, z vejce oddělíme žloutek od bílku
2. Žemli vymačkáme, smícháme s cibulí, bílkem, mletým masem a hořčicí, osolíme a okořeníme pepřem
3. Z hmoty tvoříme klopsy, ty povaříme v osolené vodě 5 až 10 minut, poté je vyndáme a uchováme v teple
4. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, zalijeme ji pak trochou horké vody z klopsů (vodu postupně přilijeme, asi 0,5 l)
5. Žloutek rozšleháme s mlékem a lehce vmícháme do omáčky, která už nevaří, z kaprů ve sklenici slijeme nálev a přidáme jej do hotové omáčky
5. Omáčku dosolíme, je-li třeba, opepříme podle chuti a nalijeme na klopsy vyskládané na talíři.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy