Vepřové plecko umleté na masovém strojku, osmahnuté na cibulce a dušené v troubě doměkka v zaklopeném pekáčku společně s bramborami, fazolkami, baklažánem, rajčaty a paprikami, nakonec dochucené solí a jednotlivé porce podávané hustě posypané nasekanou petrželkou.
Ingredience:
1000 g | brambor |
800 g | vepřového plecka |
400 g | fazolek |
4 ks | rajčat |
3 ks | papriky |
2 ks | cibule |
1 ks | baklažánu |
3 lžíce | oleje |
petrželka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si oloupané brambory, papriky bez jádřinců a oloupaný baklažán na kostičky, omytá rajčata na dílky, oloupanou cibuli na drobné kousky a z fazolek odkrojíme konce a zbavíme je případných vláken
2. Vepřové maso si omyjeme, několikrát překrájíme a umeleme na masovém strojku
3. Pak si v pekáčku rozehřejeme olej, vložíme cibuli, kterou zpěníme, poté přidáme mleté maso a za neustálého míchání osmahneme, dbáme to, aby se nám maso neslepilo a zůstalo v drobných kouscích
4. Potom do pekáčku k masu přidáme připravenou nakrájenou zeleninu, osolíme a společně vše s cibulkou a masem 5 minut podusíme 5. Poté zeleninu s masem podlijeme vodou, pekáček přiklopíme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme, dokud nebude všechna zelenina měkká, během dušení občas promícháme a dle potřeby podlijeme vodou
6. Hotový džuveč servírujeme hustě posypaný čerstvě nasekanou petrželkou.