REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní džuveč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plecko umleté na masovém strojku, osmahnuté na cibulce a dušené v troubě doměkka v zaklopeném pekáčku společně s bramborami, fazolkami, baklažánem, rajčaty a paprikami, nakonec dochucené solí a jednotlivé porce podávané hustě posypané nasekanou petrželkou.


Ingredience:
1000 gbrambor
800 gvepřového plecka
400 gfazolek
4 ksrajčat
3 kspapriky
2 kscibule
1 ksbaklažánu
3 lžíceoleje
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupané brambory, papriky bez jádřinců a oloupaný baklažán na kostičky, omytá rajčata na dílky, oloupanou cibuli na drobné kousky a z fazolek odkrojíme konce a zbavíme je případných vláken
2. Vepřové maso si omyjeme, několikrát překrájíme a umeleme na masovém strojku
3. Pak si v pekáčku rozehřejeme olej, vložíme cibuli, kterou zpěníme, poté přidáme mleté maso a za neustálého míchání osmahneme, dbáme to, aby se nám maso neslepilo a zůstalo v drobných kouscích
4. Potom do pekáčku k masu přidáme připravenou nakrájenou zeleninu, osolíme a společně vše s cibulkou a masem 5 minut podusíme 5. Poté zeleninu s masem podlijeme vodou, pekáček přiklopíme pokličkou, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme, dokud nebude všechna zelenina měkká, během dušení občas promícháme a dle potřeby podlijeme vodou
6. Hotový džuveč servírujeme hustě posypaný čerstvě nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy