Orestované mleté maso podušené s hráškem a karotkou, servírované s rýží.
Ingredience:
300 g | mletého masa |
300 g | sterilovaného hrášku |
300 g | sterilované karotky |
1 ks | velká cibule |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | hladké mouky |
2 dl | vývaru z kostí |
mletý muškátový květ | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli si nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na másle
2. Přidáme mleté maso a společně orestujeme, okořeníme špetkou muškátového květu a osolíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a promícháme
3. Poté přidáme hrášek a karotku a společně podusíme 15 minut, nakonec přidáme nasekanou petrželku, servírujeme s rýží.