Umleté maso z kostí kuřete nebo krůty, vepřového či hovězího masa, opečeného na cibulovém základě spolu s vejci s slaninou.
Ingredience:
400 g | obraného masa z kostí kuřete nebo krůty, vepřového či hovězího masa |
80 g | anglické slaniny |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
strouhanka | |
trochu vývaru | |
pepř | |
sůl | |
petrželka | |
šťáva z pečeného masa |
Postup:
1. Maso obrané z kostí umeleme
2. V hrnci rozškvaříme rozkrájenou slaninu a na ní dáme zpěnit nasekanou cibuli
3. Přidáme umletou masovou směs, osolíme ji, opepříme, přidáme zbytek šťávy z masa a chvíli vše restujeme
4. Hašé zalijeme malou naběračkou vývaru a za stálého míchání krátce podusíme, přidáme hrst strouhanky, znovu zamícháme, aby mleté maso nebylo příliš řídké
5. Nakonec přidáme dvě vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout
6. Znovu dochutíme solí a pepřem a zasypeme sekanou petrželkou.
Hašé podáváme na smažených topinkách.