REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hašé ze zbytků masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Umleté maso z kostí kuřete nebo krůty, vepřového či hovězího masa, opečeného na cibulovém základě spolu s vejci s slaninou.


Ingredience:
400 gobraného masa z kostí kuřete nebo krůty, vepřového či hovězího masa
80 ganglické slaniny
2 ksvejce
1 kscibule
strouhanka
trochu vývaru
pepř
sůl
petrželka
šťáva z pečeného masa

Postup:

1. Maso obrané z kostí umeleme
2. V hrnci rozškvaříme rozkrájenou slaninu a na ní dáme zpěnit nasekanou cibuli
3. Přidáme umletou masovou směs, osolíme ji, opepříme, přidáme zbytek šťávy z masa a chvíli vše restujeme
4. Hašé zalijeme malou naběračkou vývaru a za stálého míchání krátce podusíme, přidáme hrst strouhanky, znovu zamícháme, aby mleté maso nebylo příliš řídké
5. Nakonec přidáme dvě vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout
6. Znovu dochutíme solí a pepřem a zasypeme sekanou petrželkou.

Doporučení:

Hašé podáváme na smažených topinkách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy