Na sucho opečené malé karbanátky, podušené spolu s houbami.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
120 g | žampiónů |
100 g | hovězího masa |
80 g | vepřového masa |
20 g | cibule |
10 g | másla |
1 ks | vejce |
trochu hladké mouky | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Omyté a osušené maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme trochu umletého kmínu a polovinu nadrobno nakrájené cibule
2. Přilijeme 3 lžíce vody a směs dobře promícháme s vajíčkem
3. Tvoříme malé karbanátky, které opečeme na sucho nejlépe na teflonové pánvi, pak je mírně podlijeme horkou vodou a dusíme
4. Mezi tím na druhé pánvi zpěníme zbytek nasekané cibule dorůžova, přidáme plátky očištěných žampiónů, okmínujeme a dáme dusit, když se šťáva vydusí, zaprášíme ji trochou mouky, podlijeme, chvíli povaříme a pak přidáme ke karbenátkám
5. Ještě chvíli maso s houbami podusíme.
Hodnota dvou porcí je 1867 kJ.