REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sucho opečené malé karbanátky, podušené spolu s houbami.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
120 gžampiónů
100 ghovězího masa
80 gvepřového masa
20 gcibule
10 gmásla
1 ksvejce
trochu hladké mouky
kmín
pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Omyté a osušené maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme trochu umletého kmínu a polovinu nadrobno nakrájené cibule
2. Přilijeme 3 lžíce vody a směs dobře promícháme s vajíčkem
3. Tvoříme malé karbanátky, které opečeme na sucho nejlépe na teflonové pánvi, pak je mírně podlijeme horkou vodou a dusíme
4. Mezi tím na druhé pánvi zpěníme zbytek nasekané cibule dorůžova, přidáme plátky očištěných žampiónů, okmínujeme a dáme dusit, když se šťáva vydusí, zaprášíme ji trochou mouky, podlijeme, chvíli povaříme a pak přidáme ke karbenátkám
5. Ještě chvíli maso s houbami podusíme.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 1867 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy