REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté hovězí maso na smetaně a šalvěji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi opečené mleté hovězí maso spolu s nasekanou cibulí, zalité vývarem a povařené s jogurtem, okořenéné a nakonec zahuštěné jíškou. Autor receptu: Dalibor Marounek


Ingredience:
400 gmletého zadního hovězího masa
1 kelímekbílého jogurtu
6 kslístků šalvěje
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
0,5 lvývaru (nebo vody a kostky bujónu)
2 dclsmetany
hladká mouka
máslo
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Na oleji zprudka orestujeme mleté hovězí maso
2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, opékáme, až cibule změkne, pak směs zalijeme vývarem
3. Dochutíme lístky šalvěje, povaříme 10 minut, mezitím si z másla mouky připravíme jíšku
4. Přilijeme smetanu, vmícháme bílý jogurt a vše opět necháme přejít varem
5. Pokrm zahustíme jíškou, případně okořeníme pepřem a dosolíme, podáváme nejlépe s těstovinami.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy