Zprudka na pánvi opečené mleté hovězí maso spolu s nasekanou cibulí, zalité vývarem a povařené s jogurtem, okořenéné a nakonec zahuštěné jíškou. Autor receptu: Dalibor Marounek
Ingredience:
400 g | mletého zadního hovězího masa |
1 kelímek | bílého jogurtu |
6 ks | lístků šalvěje |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
0,5 l | vývaru (nebo vody a kostky bujónu) |
2 dcl | smetany |
hladká mouka | |
máslo | |
olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na oleji zprudka orestujeme mleté hovězí maso
2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, opékáme, až cibule změkne, pak směs zalijeme vývarem
3. Dochutíme lístky šalvěje, povaříme 10 minut, mezitím si z másla mouky připravíme jíšku
4. Přilijeme smetanu, vmícháme bílý jogurt a vše opět necháme přejít varem
5. Pokrm zahustíme jíškou, případně okořeníme pepřem a dosolíme, podáváme nejlépe s těstovinami.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.