REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a čipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek z mletého hovězího masa s roztaveným camembertem a karamelizovanou cibulkou.


Ingredience:
1 porce:
130 gmletého hovězího masa
4 ksproužků camembertu
1 ksvelké burgerové housky
1 hrstnakrájeného listového salátu (ideální je barevný mix)
1 hrstčipsů (bramborové nebo celerové nebo petrželové…)
1 lžícetatarské omáčky Hellmann’s
1 lžíceoleje
pepř
sůl
Karamelizovaná cibulka:
2 lžícevinného octa
1 lžícecukru krupice
1 lžíceoleje
1 ksvelké cibule
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a pozvolna restujeme na rozehřátém oleji, až získá karamelově zlatou barvu a změkne
2. Pak přidáme cukr a restujeme, až se cukr rozpustí
3. Přilijeme ocet a necháme jej důkladně odpařit a stáhneme z plamene
4. Cibule bude mít konzistenci džemu, necháme mírně vychladit
5. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence
6. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout
7. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s trouškou oleje, položíme na něj plátky camembertu a vložíme na chvíli pod gril, aby se sýr roztopil
8. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran
9. Na spodní díl namažeme půl lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s, naaranžujeme nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvíme karamelizovanou cibuli a čipsy
10. Přiklopíme křupavým „víčkem” housky.

Doporučení:

Burger z mletého hovězího masa na grilu s plátky roztaveného camembertu a karamelizovanou cibulkou.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy