REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burger s camembertem, karamelizovanou cibulkou a čipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek z mletého hovězího masa s roztaveným camembertem a karamelizovanou cibulkou.


Ingredience:
1 porce:
130 gmletého hovězího masa
4 ksproužků camembertu
1 ksvelké burgerové housky
1 hrstnakrájeného listového salátu (ideální je barevný mix)
1 hrstčipsů (bramborové nebo celerové nebo petrželové…)
1 lžícetatarské omáčky Hellmann’s
1 lžíceoleje
pepř
sůl
Karamelizovaná cibulka:
2 lžícevinného octa
1 lžícecukru krupice
1 lžíceoleje
1 ksvelké cibule
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a pozvolna restujeme na rozehřátém oleji, až získá karamelově zlatou barvu a změkne
2. Pak přidáme cukr a restujeme, až se cukr rozpustí
3. Přilijeme ocet a necháme jej důkladně odpařit a stáhneme z plamene
4. Cibule bude mít konzistenci džemu, necháme mírně vychladit
5. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence
6. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut zatuhnout
7. Maso zprudka orestujeme z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s trouškou oleje, položíme na něj plátky camembertu a vložíme na chvíli pod gril, aby se sýr roztopil
8. Housku rozkrojíme napůl a pod grilem obě části otoustujeme z obou stran
9. Na spodní díl namažeme půl lžíce Tatarské omáčky Hellmann’s, naaranžujeme nasekaný salát, druhou polovinu tatarky, maso s camembertem, nahoru navrstvíme karamelizovanou cibuli a čipsy
10. Přiklopíme křupavým „víčkem” housky.

Doporučení:

Burger z mletého hovězího masa na grilu s plátky roztaveného camembertu a karamelizovanou cibulkou.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy