Recept na masové šišky opečené na grilu (rožni) z knihy Jaroslava Vašáka “Čertovská kuchařka”.
Ingredience:
1 kg | mletého masa (60 % vepřového a 40 % hovězího) |
20 g | vody |
18 g | soli |
2 g | kmínu |
1 g | mletého pepře |
Postup:
1. K dobře umletému masu přidáme sůl, prohněteme, vložíme do mísy a necháme několik hodin v chladnu
2. Přidáme mletý kmín a pepř
3. Znovu prohněteme a vložíme na několik hodin do chladničky
4. Po vyjmutí z chladničky uděláme šišky – malé (asi 40 g) nebo větší (asi 80 g)
5. Pečeme je na grilu (rožni) namazaném lojem
6. Mleťáčky se nesmějí navzájem na rožni dotýkat, obracíme je postupně.
Jako přílohu podáváme smažené brambory, drobně nakrájenou cibuli, petržel a hořčici.
Poznámka:Uvnitř musí být směs šťavnatá a nekrvavá!