REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anaelovy mleťáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na masové šišky opečené na grilu (rožni) z knihy Jaroslava Vašáka „Čertovská kuchařka“.


Ingredience:
1 kgmletého masa (60 % vepřového a 40 % hovězího)
20 gvody
18 gsoli
2 gkmínu
1 gmletého pepře

Postup:

1. K dobře umletému masu přidáme sůl, prohněteme, vložíme do mísy a necháme několik hodin v chladnu
2. Přidáme mletý kmín a pepř
3. Znovu prohněteme a vložíme na několik hodin do chladničky
4. Po vyjmutí z chladničky uděláme šišky – malé (asi 40 g) nebo větší (asi 80 g)
5. Pečeme je na grilu (rožni) namazaném lojem
6. Mleťáčky se nesmějí navzájem na rožni dotýkat, obracíme je postupně.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme smažené brambory, drobně nakrájenou cibuli, petržel a hořčici.

Poznámka:

Uvnitř musí být směs šťavnatá a nekrvavá!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy