Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s brambory, hořčicí, tatarkou a cibulí.
Ingredience:
400 g | mletého masa (směs hovězího + vepřového) |
100 ml | 12 % smetany na vaření |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
2 lžíce | kvalitní worchersterské omáčky |
2 lžičky | majoránky |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | chilli |
čerstvě drcený pepř | |
sádlo nebo olej | |
sůl | |
K podávání: | |
tatarská omáčka | |
hořčice | |
cibule |
Postup:
- Maso promícháme se smetanou a necháme přes noc v lednici
- Přidáme najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a ostatní ingredience, pořádně promícháme a tvoříme válečky
- Smažíme za častého obracení v rozpáleném tuku (sádlo nebo olej) cca 15 – 20 minut, maso by mělo být uvnitř růžové.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová