Na osmahnuté cibuli s česnekem orestované mleté maso, pak přidané plátky baklažánu, zalité červeným vínem, ochucené bazalkou, tymiánem, pepřem a solí, podušené doměkka, směs rozprostřená do pekáčku, posypaná nastrouhaným sýrem, pokladená plátky másla a zapečená v troubě.
Ingredience:
300 g | míchaného mletého masa (vepřové a hovězí) |
100 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
40 g | oleje |
20 g | másla |
150 ml | červeného vína |
4 ks | menších baklažánů |
3 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
bazalka | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Baklažány si oloupeme, nakrájíme na slabší plátky, rozložíme na tác, osolíme a necháme 30 minut vypotit, poté plátky baklažánů opláchneme a osušíme
2. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme a nakrájíme na drobno
3. V hrnci si rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za neustálého míchání orestujeme, potom přidáme plátky baklažánů, zalijeme vínem, ochutíme bazalkou, tymiánem a dusíme na mírném ohni doměkka
4. Poté dušenou směs rozprostřeme do pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky másla, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí 5. Zapečenou směs servírujeme s chlebem a červeným vínem.