REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beduínský rendlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na osmahnuté cibuli s česnekem orestované mleté maso, pak přidané plátky baklažánu, zalité červeným vínem, ochucené bazalkou, tymiánem, pepřem a solí, podušené doměkka, směs rozprostřená do pekáčku, posypaná nastrouhaným sýrem, pokladená plátky másla a zapečená v troubě.


Ingredience:
300 gmíchaného mletého masa (vepřové a hovězí)
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
40 goleje
20 gmásla
150 mlčerveného vína
4 ksmenších baklažánů
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
bazalka
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Baklažány si oloupeme, nakrájíme na slabší plátky, rozložíme na tác, osolíme a necháme 30 minut vypotit, poté plátky baklažánů opláchneme a osušíme
2. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme a nakrájíme na drobno
3. V hrnci si rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za neustálého míchání orestujeme, potom přidáme plátky baklažánů, zalijeme vínem, ochutíme bazalkou, tymiánem a dusíme na mírném ohni doměkka
4. Poté dušenou směs rozprostřeme do pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe plátky másla, pekáček vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr nerozpustí 5. Zapečenou směs servírujeme s chlebem a červeným vínem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy