REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Balkánské koule zapečené s ajvarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předsmažené kuličky z mletého masa zjemněné bramborovou kaší a zapečené v paprikové omáčce spolu s řeckým sýrem.


Ingredience:
500 gmletého drůbežího masa
6 -8 lžichotové bramborové kaše
6-8 lžicstrouhanky
1 ksvejce
Solamyl na obalení
olej na smažení
pepř
sůl
Omáčka na zapečení:
1 skleničkahotového ajvaru - asi 350 ml
300 mlsmetany na vaření
100 mlmléka
3 ksstroužku česneku
čerstvá bazalka
sůl
Na závěr:
100 gstrouhaného balkánského sýru nebo Fety

Postup:

1. Maso promícháme s kaší, strouhankou, solí, pepřem a vajíčkem, ze směsi vytvoříme kuličky a obalíme je v Solamylu
2. Kuličky pomalu smažíme ve vyšší vrstvě dozlatova a pak klademe do zapékací misky
4. Zalijeme omáčkou z ajvaru, kterou jsme udělali tak, že jsme všechny suroviny promíchali
5. Přikryjeme alobalem a zapékáme v troubě 30 minut při 200 °C
6. Pak alobal odstraníme a posypeme balkánským sýrem
7. Ten necháme krátce rozpustit a podáváme s libovolnou přílohou: pečivem, rýží, těstovinami.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy