REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované frikadelky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Frikadelky z mletého hovězího masa, šalotky, česneku, sýra a dalších ingrediencí, na grilu opečené, posypané piniovými oříšky a servírované s grilovanou jarní cibulkou.


Ingredience:
50 gpiniových oříšků
12 ksjarních cibulek
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na frikadelky:
600 gmletého hovězího masa
40 gstrouhaného parmazánu
1 lžícestrouhanky
1 lžíceolivového oleje + na potření
4 kssnítky tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 ksšalotky
1/3 kssvazku petržele kudrnky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné jarní cibulky omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme, dáme do mísy, zakapeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme
2. V pánvi na sucho dozlatova orestujeme piniové oříšky, šalotku i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno, lístky tymiánu a opláchnutou okapanou petrželku nasekáme na jemno
3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme na jemno nastrouhaný parmazán, strouhanku, šalotku, česnek, petržel, tymián, olivový olej, pak vše důkladně promícháme, podle chuti osolíme i opepříme, rozdělíme na 4 části a vytvarujeme z nich koule, které trochu zploštíme
4. Frikadelky položíme na rozehřátý gril, potřeme olejem a pozvolna grilujeme z každé strany asi 10 minut a na poslední 2 minuty grilování k masu přidáme jarní cibulky
5. Grilované frikadelky posypeme orestovanými piniovými oříšky a podáváme s grilovanými cibulkami a bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy