REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované frikadelky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Frikadelky z mletého hovězího masa, šalotky, česneku, sýra a dalších ingrediencí, na grilu opečené, posypané piniovými oříšky a servírované s grilovanou jarní cibulkou.


Ingredience:
50 gpiniových oříšků
12 ksjarních cibulek
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na frikadelky:
600 gmletého hovězího masa
40 gstrouhaného parmazánu
1 lžícestrouhanky
1 lžíceolivového oleje + na potření
4 kssnítky tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 ksšalotky
1/3 kssvazku petržele kudrnky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné jarní cibulky omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme, dáme do mísy, zakapeme trochou olivového oleje, osolíme a opepříme
2. V pánvi na sucho dozlatova orestujeme piniové oříšky, šalotku i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno, lístky tymiánu a opláchnutou okapanou petrželku nasekáme na jemno
3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme na jemno nastrouhaný parmazán, strouhanku, šalotku, česnek, petržel, tymián, olivový olej, pak vše důkladně promícháme, podle chuti osolíme i opepříme, rozdělíme na 4 části a vytvarujeme z nich koule, které trochu zploštíme
4. Frikadelky položíme na rozehřátý gril, potřeme olejem a pozvolna grilujeme z každé strany asi 10 minut a na poslední 2 minuty grilování k masu přidáme jarní cibulky
5. Grilované frikadelky posypeme orestovanými piniovými oříšky a podáváme s grilovanými cibulkami a bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy