REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované koule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na masové koule určené k přípravě pod grilem, v pánvi na oleji a alpském kameni.


Ingredience:
500 gsměsi mletého hovězího a vepřového masa
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
3 lvody
muškátový květ
worcesterská omáčka
trochu strouhanky
barbecue sauce (grilovací omáčka)
česnek
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Do směsi hovězího a vepřového masa přimícháme nastrouhanou cibuli, pepř, muškátový květ, prolisovaný česnek, worcesterskou omáčku, solamyl, hladkou mouku, vejce a sůl
2. Vše důkladně promícháme, z hmoty pak vytvarujeme jednotlivé koule, které klademe na tác posypaný strouhankou
3. Vodu osolíme, přivedeme k varu, ve vařící vodě koule povaříme 5-7 minut (záleží na jejich velikosti), pak je vytáhneme a ihned vložíme do studené vody, prudkým zchladnutím předvařené maso ztuhne
4. Vychladlé a důkladně okapané koule jemně potřeme grilovací omáčkou
5. Koule těsně před grilováním potřeme olejem a vhodným nástrojem, například kleštěmi klademe na grilovací pánev, pod gril nebo například na alpský kámen
6. Koule opékáme po všech stranách do vytvoření kůrčičky.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, hranolky, krokety, chléb … Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka:

Solamyl: Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů. Její použití je široké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy