REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krabí koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krabí maso z konzervy promíchané s dalšími surovinami, vytvrované do tvaru karbanátků, ty obalené ve strouhance a pak grilovaná v kontaktním grilu, servírované se směsí z grilovaných paprik a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 12 krabích koláčků potřebujete:
2 konzervy (po 120 g)krabího masa (kousků, dobře slité)
1,25 hrnku (300 ml)strouhanky panko
1/2 hrnku (125 ml)řapíkatého celeru (nakrájený na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)červené papriky (nakrájené na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)petrželky, (nasekané na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)majonézy
2 lžíce (30 ml)dijonské hořčice
1 lžička (1 ml)pepře
1 lžička (1 ml)soli
2 ksšalotky (nakrájené na velmi jemno)
1 ksstroužek česneku (drcený)
Na paprikovou směs:
2 kspečené červené papriky
1/4 hrnku (50 ml)zakysané smetany
4 lžičky (20 ml)citronové šťávy
zbývající majonéza
klínky citronu
Ostatní:
papír na pečení, olej ve spreji

Postup:
  1. Smíchejte řapíkatý celer s paprikou, petrželkou, ¼ hrnkem (50 ml) majonézy, šalotkou, hořčicí, česnekem, solí a pepřem, vmíchejte krabí maso a ½ hrnku (125 ml) strouhanky tak, aby se vše dobře propojilo
  2. Ze směsi vytvořte 12 koulí, zbývající strouhanku přesypte do mělké nádoby, všechny koule ve strouhance rovnoměrně obalte
  3. Uložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte na 1 hodinu do mrazáku
  4. Mezitím vložte zbývající majonézu, pečené papriky, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do mixéru, zapněte a počkejte, až vznikne hladká směs, podle chuti osolte a opepřete, odložte stranou
  5. Zapněte gril a zvolte Manuální program, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji, jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte krabí koláčky na gril a zavřete víko, připravujte v několika várkách, po dobu 3 minut, nebo až se koláčky zcela prohřejí a je na nich vykreslená mřížka
  6. Podávejte se směsí s pečenými paprikami.
Doporučení:

Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!

Poznámka:

Zdroj: www.tefal.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy