Krabí maso z konzervy promíchané s dalšími surovinami, vytvrované do tvaru karbanátků, ty obalené ve strouhance a pak grilovaná v kontaktním grilu, servírované se směsí z grilovaných paprik a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Na 12 krabích koláčků potřebujete: | |
2 konzervy (po 120 g) | krabího masa (kousků, dobře slité) |
1,25 hrnku (300 ml) | strouhanky panko |
1/2 hrnku (125 ml) | řapíkatého celeru (nakrájený na velmi jemno) |
1/2 hrnku (125 ml) | červené papriky (nakrájené na velmi jemno) |
1/2 hrnku (125 ml) | petrželky, (nasekané na velmi jemno) |
1/2 hrnku (125 ml) | majonézy |
2 lžíce (30 ml) | dijonské hořčice |
1 lžička (1 ml) | pepře |
1 lžička (1 ml) | soli |
2 ks | šalotky (nakrájené na velmi jemno) |
1 ks | stroužek česneku (drcený) |
Na paprikovou směs: | |
2 ks | pečené červené papriky |
1/4 hrnku (50 ml) | zakysané smetany |
4 lžičky (20 ml) | citronové šťávy |
zbývající majonéza | |
klínky citronu | |
Ostatní: | |
papír na pečení, olej ve spreji |
Postup:
- Smíchejte řapíkatý celer s paprikou, petrželkou, ¼ hrnkem (50 ml) majonézy, šalotkou, hořčicí, česnekem, solí a pepřem, vmíchejte krabí maso a ½ hrnku (125 ml) strouhanky tak, aby se vše dobře propojilo
- Ze směsi vytvořte 12 koulí, zbývající strouhanku přesypte do mělké nádoby, všechny koule ve strouhance rovnoměrně obalte
- Uložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte na 1 hodinu do mrazáku
- Mezitím vložte zbývající majonézu, pečené papriky, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do mixéru, zapněte a počkejte, až vznikne hladká směs, podle chuti osolte a opepřete, odložte stranou
- Zapněte gril a zvolte Manuální program, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji, jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte krabí koláčky na gril a zavřete víko, připravujte v několika várkách, po dobu 3 minut, nebo až se koláčky zcela prohřejí a je na nich vykreslená mřížka
- Podávejte se směsí s pečenými paprikami.
Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!
Poznámka:Zdroj: www.tefal.cz