REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krabí koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krabí maso z konzervy promíchané s dalšími surovinami, vytvrované do tvaru karbanátků, ty obalené ve strouhance a pak grilovaná v kontaktním grilu, servírované se směsí z grilovaných paprik a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 12 krabích koláčků potřebujete:
2 konzervy (po 120 g)krabího masa (kousků, dobře slité)
1,25 hrnku (300 ml)strouhanky panko
1/2 hrnku (125 ml)řapíkatého celeru (nakrájený na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)červené papriky (nakrájené na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)petrželky, (nasekané na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)majonézy
2 lžíce (30 ml)dijonské hořčice
1 lžička (1 ml)pepře
1 lžička (1 ml)soli
2 ksšalotky (nakrájené na velmi jemno)
1 ksstroužek česneku (drcený)
Na paprikovou směs:
2 kspečené červené papriky
1/4 hrnku (50 ml)zakysané smetany
4 lžičky (20 ml)citronové šťávy
zbývající majonéza
klínky citronu
Ostatní:
papír na pečení, olej ve spreji

Postup:
  1. Smíchejte řapíkatý celer s paprikou, petrželkou, ¼ hrnkem (50 ml) majonézy, šalotkou, hořčicí, česnekem, solí a pepřem, vmíchejte krabí maso a ½ hrnku (125 ml) strouhanky tak, aby se vše dobře propojilo
  2. Ze směsi vytvořte 12 koulí, zbývající strouhanku přesypte do mělké nádoby, všechny koule ve strouhance rovnoměrně obalte
  3. Uložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte na 1 hodinu do mrazáku
  4. Mezitím vložte zbývající majonézu, pečené papriky, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do mixéru, zapněte a počkejte, až vznikne hladká směs, podle chuti osolte a opepřete, odložte stranou
  5. Zapněte gril a zvolte Manuální program, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji, jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte krabí koláčky na gril a zavřete víko, připravujte v několika várkách, po dobu 3 minut, nebo až se koláčky zcela prohřejí a je na nich vykreslená mřížka
  6. Podávejte se směsí s pečenými paprikami.
Doporučení:

Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!

Poznámka:

Zdroj: www.tefal.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy