REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krabí koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krabí maso z konzervy promíchané s dalšími surovinami, vytvrované do tvaru karbanátků, ty obalené ve strouhance a pak grilovaná v kontaktním grilu, servírované se směsí z grilovaných paprik a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Na 12 krabích koláčků potřebujete:
2 konzervy (po 120 g)krabího masa (kousků, dobře slité)
1,25 hrnku (300 ml)strouhanky panko
1/2 hrnku (125 ml)řapíkatého celeru (nakrájený na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)červené papriky (nakrájené na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)petrželky, (nasekané na velmi jemno)
1/2 hrnku (125 ml)majonézy
2 lžíce (30 ml)dijonské hořčice
1 lžička (1 ml)pepře
1 lžička (1 ml)soli
2 ksšalotky (nakrájené na velmi jemno)
1 ksstroužek česneku (drcený)
Na paprikovou směs:
2 kspečené červené papriky
1/4 hrnku (50 ml)zakysané smetany
4 lžičky (20 ml)citronové šťávy
zbývající majonéza
klínky citronu
Ostatní:
papír na pečení, olej ve spreji

Postup:
  1. Smíchejte řapíkatý celer s paprikou, petrželkou, ¼ hrnkem (50 ml) majonézy, šalotkou, hořčicí, česnekem, solí a pepřem, vmíchejte krabí maso a ½ hrnku (125 ml) strouhanky tak, aby se vše dobře propojilo
  2. Ze směsi vytvořte 12 koulí, zbývající strouhanku přesypte do mělké nádoby, všechny koule ve strouhance rovnoměrně obalte
  3. Uložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte na 1 hodinu do mrazáku
  4. Mezitím vložte zbývající majonézu, pečené papriky, zakysanou smetanu a citronovou šťávu do mixéru, zapněte a počkejte, až vznikne hladká směs, podle chuti osolte a opepřete, odložte stranou
  5. Zapněte gril a zvolte Manuální program, plotýnky lehce postříkejte olejem ve spreji, jakmile přestane kontrolka fialově blikat, položte krabí koláčky na gril a zavřete víko, připravujte v několika várkách, po dobu 3 minut, nebo až se koláčky zcela prohřejí a je na nich vykreslená mřížka
  6. Podávejte se směsí s pečenými paprikami.
Doporučení:

Recept k článku: Máte chuť grilovat? Pusťte se do toho!

Poznámka:

Zdroj: www.tefal.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy