REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované válečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucená směs mletého vepřového a hovězího masa vytvarovaná do tvaru válečků. Recept určený pro gril na pánvi, pekáčku či alpském kameni.


Ingredience:
500 gsměsi mletého vepřového a hopvězího masa (1:1)
1 kscibule
1 ksvejce
3 lvody
2 lžícehaldké mouky
1 lžícesolamylu
brabecue sauce (omáčka na grilování)
sladká paprika
mletý černý pepř
sůl
olej
trochu strouhanky

Postup:

1. Do směsi hovězího a vepřového masa přimícháme nastrouhanou cibuli, pepř, sladkou papriku, solamyl, hladkou mouku, vejce a sůl
2. Vše důkladně promícháme, z hmoty pak vytvarujeme jednotlivé válečky, které klademe na tác posypaný strouhankou
3. Vodu osolíme, přivedeme k varu, ve vařící vodě válečky povaříme 5-7 minut (záleží na jejich velikosti), pak je vytáhneme a ihned vložíme do studené vody, prudkým zchladnutím předvařené maso ztuhne, po vytáhnutí z vody necháme koule důkladně okapat
4. Válečky jemně potřeme grilovací omáčkou, olejem a vhodným nástrojem, například kleštěmi, klademe na rošt, grilovací pánev …
5. Válečky opékáme po všech stranách do vytvoření kůrčičky.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory nebo čerstvý chléb. Podáváme se zeleninovým salátem, případně s hořčicí a jemně nakrájenou cibulkou.

Poznámka:

Solamyl: Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů. Její použití je široké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy