REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná jehla s masovými kuličkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na chutné špízy seskládané z masových kuliček, cibule, papriky a slaniny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gsměsi libového mletého masa
100 ganglické slaniny
4 kscibule
2 kspapriky
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
3 lvody
worcesterská omáčka
barbecue sauce (grilovací omáčka)
muškátový květ
mletý černý pepř
česnek
olej
sůl

Postup:

1. Do směsi hovězího a vepřového masa přimícháme nastrouhanou cibuli, pepř, muškátový květ, prolisovaný česnek, worcesterskou omáčku, solamyl, hladkou mouku, vejce a sůl
2. Vše důkladně promícháme, z hmoty pak vytvarujeme jednotlivé koule, které klademe na tác posypaný strouhankou
3. Vodu osolíme, přivedeme k varu, ve vařící vodě koule povaříme 5-7 minut (záleží na jejich velikosti), pak je vytáhneme a ihned vložíme do studené vody, prudkým zchladnutím předvařené maso ztuhne, po vytáhnutí z vody necháme koule důkladně okapat
4. Papriky, slaninu a cibuli nakrájíme na hrubé kusy vhodné pro napichování na jehlu
5. Na jednotlivé jehly pak napichujeme jednotlivé ingredience, masové kuličky, kousky paprik, cibule …
6. Hotové špízy potřeme grilovací omáčkou a olejem
7. Na grilu špízy opékáme po všech stranách.

Doporučení:

Ingredience na špízy můžeme samozřejmě různě měnit, skvělá jsou cherry rajčátka, půlky hub …

Poznámka:

Solamyl: Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů. Její použití je široké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy