REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pečená klobása

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrubě namleté hovězí a vepřové maso smíchané s kořením a česnekem, naplněné do vepřových střev, upečené na sádle dozlatova.


Ingredience:
540 gvepřové plece bez kosti
80 gpitné vody
60 ghovězího ořezu
60 gsádla
20 gčesneku
12 gsoli
8 gmleté sladké papriky
3 gmletého černého pepře

Postup:

1. Omyté a očištěné maso umeleme nahrubo, přidáme česnek jemně utřený se solí, mletou sladkou papriku a pepř a důkladně vše promícháme, během míchání přimícháme dávku studené vody a hmotu podle potřeby osolíme
2. Hotovou směs naplníme do vepřových střev tak, abychom dosáhli potřebné hmotnosti jednotlivých porcí klobás (podle použitých střev) v syrovém stavu, jednotlivé klobásy uzavřeme nitěmi 3. Klobásy opečeme zvolna na sádle, po obou stranách
4. Při servírování opečené klobásy podléváme sádlem z výpeku.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy