REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné masové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vytvarované kuličky z mleté maso, cibule, lilkového pyré, citronové kůry, strouhanky, žloutku a máty, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého masa
6 lžicolivového oleje
5 lžicstrouhanky
4 kssnítků máty
2 kslilků
2 ksžloutků
2 kscitronů
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 3 minuty stát, pak osušíme, pokapeme 3 lžícemi olivového oleje, dáme na plech, 10 minut dozlatova grilujeme (jednou otočíme), vyjmeme a rozmixujeme na kaši
2. Mátu opláchneme, osušíme, otrháme lístky a na drobno nasekáme, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, z dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno
3. Do mísy dáme lilkové pyré, nakrájenou cibuli, mátu, mleté maso, žloutky, citronovou kůru, strouhanku, důkladně propracujeme a ochutíme solí i mletým pepřem
4. Navlhčenýma rukama vytvarujeme kuličky ne větší než vlašský ořech a na rozehřátém oleji osmažíme zvolna ze všech stran dozlatova
5. Dobře omytý druhý citron nakrájíme na plátky a po obou stranách ho osmažíme ve vypečeném tuku a podáváme spolu s kuličkami a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy