Uvařená pohanka promíchaná s podušenými kousky masa a zeleniny, rizoto na talířích ozdobené nastrouhaným tvrdým sýrem.
Ingredience:
100 g | sladké kukuřice |
100 g | zelených fazolek |
200 g | kuřecího masa |
300 g | pohanky |
1 ks | cibule |
50 g | sýra na strouhání |
1 ks | červené masité papriky |
chilli omáčka | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na uvaření pohanky: | |
kuličky nového koření | |
máslo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si uvaříme pohanku; pohanku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce se silným dnem, zalijeme ji vodou tak, aby byla tekutina asi 1 cm nad pohankou, přidáme 3-4 kuličky nového koření, sůl a pod pokličkou přivedeme k varu, pak zdroj tepla stáhneme na minimum, jakmile tekutina vsákne, sundáme pokrm z tepla, přidáme plátek másla a pohanku necháme přikrytou dojít
2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme kuřecí maso, nakrájenou papriku, fazolky a kukuřici, dusíme pod pokličkou do měkka
3. Když jsou všechny suroviny měkké, přidáme uvařenou pohanku, promícháme, ochutíme pepřem, solí, kdo má rád ostřejší pokrmy, může zastříknou chilli omáčkou, chvíli prohřejeme
4. Pohankové rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.