REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto z pohanky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená pohanka promíchaná s podušenými kousky masa a zeleniny, rizoto na talířích ozdobené nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
100 gsladké kukuřice
100 gzelených fazolek
200 gkuřecího masa
300 gpohanky
1 kscibule
50 gsýra na strouhání
1 ksčervené masité papriky
chilli omáčka
pepř
olej
sůl
Na uvaření pohanky:
kuličky nového koření
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si uvaříme pohanku; pohanku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce se silným dnem, zalijeme ji vodou tak, aby byla tekutina asi 1 cm nad pohankou, přidáme 3-4 kuličky nového koření, sůl a pod pokličkou přivedeme k varu, pak zdroj tepla stáhneme na minimum, jakmile tekutina vsákne, sundáme pokrm z tepla, přidáme plátek másla a pohanku necháme přikrytou dojít
2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme kuřecí maso, nakrájenou papriku, fazolky a kukuřici, dusíme pod pokličkou do měkka
3. Když jsou všechny suroviny měkké, přidáme uvařenou pohanku, promícháme, ochutíme pepřem, solí, kdo má rád ostřejší pokrmy, může zastříknou chilli omáčkou, chvíli prohřejeme
4. Pohankové rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy