REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní fazole s masem a lečem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle na cibulovém základě podušené kousky vepřového plecka, promíchané s máčenými, vařenými fazolemi a lečem, povařené, ochucené česnekem a kořením.


Ingredience:
1 kgbílých fazolí
500 gvepřového plecka
0,7 lsklenice zavařeného leča
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Fazole namočíme přes noc a druhý den uvaříme na mírném ohni ve vodě, ve které byly fazole namočeny doměkka, nesolíme je
2. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme na kousky pokrájené plecko, mírně podlijeme vodou a dusíme, když je plecko měkké, v mícháme sklenici leča a fazole, vše promícháme
3. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, pepř, sůl a 5 minut vše prohřejeme
4. Takto připravené fazole podáváme samotné nebo s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy