REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanka s brynzou a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená pohanka, v horké vodě změklá, opečená na pánvičce spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
250 gpohanky
250 gbrynzy
1 lvody
5 lžicoleje
1-2 ksstroužky česneku
2-3 ksrajčete
petrželová nať
sůl

Postup:

1. Vodu přivedeme k varu, vsypeme dopředu spařenou pohanku, zamícháme, odstavíme a necháme ji 30 minut v teple dojít, pak ji přecedíme a necháme důkladně okapat
2. Na rozehřátém oleji na pánvi pohanku prudce zahřejeme, vmícháme brynzu a když se začne srážet, pokrm odstavíme
3. Osolíme, vmícháme utřený česnek a jednotlivé porce na talířích ozdobíme petrželkou a rajčetem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy