REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné papriky naplněné ochuceným mletým masem nastaveným rýží, opečené na cibulce a tuku, pouvařené, podlité vývarem z kostí a rajským pyré, servírované s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Ingredience:
4 kskuličky nového koření
4 ksčervené papriky
2 ksstroužky česneku
1 ksbobkový list
1 kscibule
1 ksvejce
500 gmletého vepřového masa
300 grajčatového pyré
100 gvařené rýže
0,5 lvývaru z kostí
hladká mouka
majoránka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Papriky omyjeme, odřízneme vrchní část se stopkou, vyřízneme jádřince, žilky, vypláchneme, necháme okapat
2. Mleté maso smícháme s vařenou rýží, přidáme vejce, ochutíme, utřeným česnekem, pepřem, solí, majoránkou
3. Papriky naplníme masovou směsí, odložíme stranou
4. Na másle zpěníme cibuli, vložíme naplněné papriky, krátce opečeme ze všech stran
5. Zaprášíme moukou, přilijeme vývar z kostí, rajčatové pyré, přidáme nové koření bobkový list, sůl, pepř, za občasného míchání a obracení paprik na mírném ohni vaříme 25-30 minut
6. Vyjmeme bobkový list, nové koření, omáčku případně dochutíme, solí, pepřem.

Doporučení:

Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Poznámka:

Tip na video návod:

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy