REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanka s kuřecím masem a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohanka podušená s anglickou slaninou a kuřecím masem, servírovaná s opečenou zeleninou, posypaná balkánským sýrem.


Ingredience:
300 gkuřecího masa
250 gloupané pohanky
70 ganglické slaniny
2 kspapriky
2 ksnaťové cibulky
1 lžíceoleje
balkánský sýr
provensálské koření
mletý pepř
voda nebo vývar
sůl

Postup:

1. Loupanou pohanku dáme do síta, prolijeme horkou vodou a nechme okapat
2. V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme 20 g na kostičky nakrájené libové anglické slaniny a očištěné, na kousky nakrájené kuřecí maso
3. Pak přidáme pohanku, podlijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a dusíme doměkka
4. Mezitím na pánvi opečeme 50 g na malé plátky nakrájené anglické slaniny, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, na malé kousky nakrájené cibulky, špetku provensálského koření, vše promícháme a ještě chvíli opékáme
5. Pohanku s masem rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a posypeme balkánským sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy