REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanková kaše s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někteří pohanku milují, druzí ji odmítají. Pohankovou kaši ale lze připravit na nespočet různých způsobů. Tentokrát vám přinášíme verzi s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem. Vyzkoušejte ji, třeba vás právě tahle kombinace chutí nadchne.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
500 gpohanky
200 gslaniny
100 gmásla
50 gcibule
5 gmajoránky
50 mlocta
20 mloleje
4 ksvejce
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl
zeleninový nebo kuřecí vývar na podlití

Postup:
  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme pohanku, kterou uvaříme podle návodu. Pohanku podléváme vývarem, popřípadě vodou, osolíme a opepříme. Do hotové pohanky přidáme majoránku, máslo a dochutíme.
  2. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, přidáme ocet, osolíme a naběračkou vytvoříme vodní vír, do kterého opatrně přidáme rozklepnuté vejce a vaříme přibližně 3 minuty. Poté vejce vyjmeme, položíme na ubrousek a necháme okapat.
  3. Slaninu opečeme na pánvi do zlatova. Na hotovou kaši přidáme zastřené vejce a opečenou slaninu.
Doporučení:

Do pohankové kaše můžeme v průběhu jejího vaření přidat sušené houby. Ty je důležité nejprve zalít horkou vodou, například v hrnečku, a nechat odstát alespoň 10 minut. Houby společně s vodou, ve které se namáčely, následně přidáme do pohanky.

Poznámka:

Recept k článku: Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy