REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.


Podrobné recepty se objeví po kliknutí a příslušný název receptu nebo jeh fotografii!

 

Skvělý tip na víkendovou snídani, nebo svačinu, kterou si můžete přibalit do práce, případně dětem do školy. Domácí granola je krásně křupavá a plná ořechů, ale zároveň je její příprava velice rychlá a jednoduchá. S ohledem na roční období ji můžete dozdobit různými druhy ovoce. Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

 

Jarní recepty se nesou především v duchu čerstvosti a svěžesti. A právě proto jsme se rozhodli pro tento typ snídaně. Mladý špenát, čerstvá vajíčka, bylinky, pečená slanina a domácí bulka? Pokud míváte po ránu velký hlad, určitě tento pokrm vyzkoušejte. Při výběru jednotlivých surovin myslete na důležitou věc. Kvalitní a především prověřené potraviny nesou některé z log kvality. Proto je při čtení jednotlivých etiket hledejte. Může se jednat o značky Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

 

Lahodná šťáva z mrkve a jablek, která je nejen plná vitaminů, ale zároveň skvěle podtrhuje jaro kolem nás. Bylinky, v tomto případě meduňka, jsou pro toto období charakteristické a pokud je do šťáv a freshů přidáte, určitě nebudete litovat. Nápoj je rázem mimořádně osvěžující. Jednotlivé suroviny pro tento nápoj lze pořídit například na farmářském trhu. Podpoříte tak místní pěstitele a farmáře. U jednotlivých surovin se zaměřte na přítomnost některého z loga kvality. Takovým logem může být například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

 

Někteří pohanku milují, druzí ji odmítají. Pohankovou kaši ale lze připravit na nespočet různých způsobů. Tentokrát vám přinášíme verzi s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem. Vyzkoušejte ji, třeba vás právě tahle kombinace chutí nadchne. Ať už se rozhodnete pro nákup na farmářském trhu, nebo v supermarketu, jednotlivé suroviny kupujte vždy s označením log kvality. Může se jednat o Klasu, Regionální potravinu nebo BIO.

 

O značce „Klasa“

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Spravuje ji Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku u více 955 produktů od 262 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou na stránkách eklasa.cz. Více, nejen o značce klasa, najdete zde: O značce „Klasa“, „Regionální potravina“, „BIO Produkt ekologického zemědělství“, „Ekologická produkce“ a „Chráněné označení“ se dozvíte po kliknu…

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy