REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí bulka s bylinkovým máslem, slaninou, vejcem, rajčetem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jarní recepty se nesou především v duchu čerstvosti a svěžesti. A právě proto jsme se rozhodli pro tento typ snídaně. Mladý špenát, čerstvá vajíčka, bylinky, pečená slanina a domácí bulka? Pokud míváte po ránu velký hlad, určitě tento pokrm vyzkoušejte.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
Na bulky:
450 ghladké mouky
30 gdroždí
20 gcukru
5 gsezamu
7 ksvajec
180 mlvody
30 mloleje
Na obložení:
200 gslaniny
100 gmásla
50 gmladého špenátu
1 ksstroužek česneku
20 mloleje
větvička rozmarýnu
větvička tymiánu
špetka soli

Postup:
  1. Do hladké mouky přidáme vlažnou vodu s rozmíchaným droždím a cukrem. Důkladně promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Přidáme 2 vejce, 30 ml oleje a sůl. Těsto důkladně uhněteme a necháme vykynout alespoň 60 minut. Poté těsto znovu prohněteme, rozdělíme po 100 gramech a vytvarujeme bochánky, které položíme na plech s pečicím papírem. Necháme 15 minut odležet. Během této doby bulky ještě nakynou.
  2. Jednotlivé bulky potřeme jedním rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 12 minut. Hotové bulky přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
  3. Povolené máslo smícháme s nastrouhaným česnekem, nadrobno nasekanými bylinkami, solí a promícháme. Vejce usmažíme na zbylém oleji na pánvi. Slaninu opečeme do zlatova.
  4. Bulky namažeme máslem, přidáme mladý špenát, nakrájená rajčata na kolečka, slaninu a vejce.
Doporučení:

Pokud se rozhodnete tento pokrm využít k obědu, přidejte si k němu přílohu. Zpracovat můžete starší brambory a mrkve, které máte už nějaký čas v ledničce. Oloupejte je a nakrájejte na hranolky. V misce je osolte, posypejte sladkou paprikou a zakápněte pár kapkami oleje. Pečte rozprostřené na plech v troubě na 180 °C přibližně 30 minut a průběžně kontrolujte, aby se nespálily.

Poznámka:

Recept k článku: Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy