REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přivítejte léto ve své kuchyni: Vyzkoušejte skvělé letní recepty, které ve spojení s vínem tvoří dokonalou harmonii

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem. Uvidíte, že i takové ovocné knedlíky mohou být naprostým ohňostrojem chutí. Letní lahůdky se sezónním ovocem si užijete o to víc, pokud k nim zvolíte perfektní víno. Vydejte se s námi na gastronomickou pouť plnou dosud neobjevených, vynikajících pokrmů a perfektních kombinací s výjimečnými víny!


Podrobné recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 

 

Tip sommeliera: „Tato delikátní jemná úprava paštiky z kachních jater si žádá víno, které má lehký charakter, jemnou vůni po sušených meruňkách a drobném lesním ovoci. Příjemná, svěží kyselina a nižší podíl alkoholu znamenitého Víno Mikulov Sommelier Club Sylvánského zeleného 2018 kabinet tvoří ideální kombinaci k tomuto báječnému předkrmu,“ radí sommelier Petr Mašek.

 

 

Tip sommeliera: „Jehněčí kýta v této tradiční úpravě na zeleninovém základu, povidlech a sušených švestkách musí mít oporu v plném a komplexním víně. A tím je Freixenet Cabernet Sauvignon. Kořenitá chuť zralého ovoce, jako jsou ostružiny, borůvky a sušené švestky, a sametová tříslovina tvoří dokonalého partnera k tomuto pokrmu. Plné tělo vína a jeho dlouhý závěr umocní váš gastronomický zážitek,“ doporučuje sommelier Petr Mašek.

 

 

Tip sommeliera: „Višeň, která dominuje chutí v tomto výjimečném dezertu, podbarveném horkým nugátem a smetanou, lze nádherně spárovat se šumivým vínem Bohemia Sekt demi sec červené. Aroma po peckovém ovoci, chuť, která připomíná višňovou marmeládu, a vyšší zbytkový cukr je skvělá kombinace pro tento dezert,“ říká sommelier Petr Mašek.

 

 

Tip sommeliera: „Špičkový Bohemia Sekt Prestige demi sec, vzniká tradiční metodou kvašením v lahvi s dobou ležení na kvasinkách 15-18 měsíců. Cuvée je ze tří odrůd, Ryzlink rýnský dodává sektu bohatou vůni a pikantní kyselinku, Rulandské bílé extraktivní tóny v chuti a Ryzlink vlašský pak doplňuje svěžest. Vyšší zbytkový cukr, dokonale doplní váš chuťový dojem,“ vysvětluje sommelier Petr Mašek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Měsíc biopotravin je konečně tady. Vydejte se s rodinou na výlet a poznejte svého farmáře!

Nechcete letos riskovat cestu do zahraničí a raději byste s rodinou vyrazili někam po Česku? Neváhejte a vydejte se na poznávací výlet na eko farmu nebo třeba objevovat nové pochutiny na oblíbené dožínky. Září je Měsícem biopotravin a Ministerstvo zemědělství podpoří letos svou kampaní ekologické farmáře již po sedmnácté. Akce „Poznej svého farmáře“ proběhne hned v několika regionech a nabídne program pro děti i dospělé.

číst dále ...

Přivítejte léto ve své kuchyni: Vyzkoušejte skvělé letní recepty, které ve spojení s vínem tvoří dokonalou harmonii

Vůni zralého čerstvého ovoce v kuchyni si nelze nespojit s recepty našich maminek a babiček. Zapomeňte však na bublaninu. Máme pro vás tipy, jak použít meruňky, maliny nebo višně zcela novým, netradičním způsobem. Uvidíte, že i takové ovocné knedlíky mohou být naprostým ohňostrojem chutí. Letní lahůdky se sezónním ovocem si užijete o to víc, pokud k nim zvolíte perfektní víno. Vydejte se s námi na gastronomickou pouť plnou dosud neobjevených, vynikajících pokrmů a perfektních kombinací s výjimečnými víny!

číst dále ...

Vše, co potřebujete vědět o životě bez laktózy

Nevolnosti, křeče v břiše, či dokonce kožní problémy a dušnost, to vše může způsobit mléko a mléčné výrobky. Za těmito problémy stojí buď intolerance na laktózu, či alergie na mléčnou bílkovinu, které dokážou každodenní stravování pěkně zkomplikovat. Patříte-li mezi ty, kteří se mléčným výrobkům obloukem vyhýbají, pak vás zaujmou následující řádky.

číst dále ...

Objevte chuť babího léta s recepty s Regionální potravinou

Podzim už pomalu klepe na dveře. Ještě byste si rádi léto prodloužili a vyhnuli se sychravému počasí? I první podzimní dny se dají zpříjemnit. Co třeba u dobrého jídla? Připravili jsme pro vás lahodné menu, které vás jistě vyléčí z podzimního splínu, a vy si budete užívat babího léta plnými doušky. Do všech pokrmů jsme zařadili ingredience, které se pyšní známkou kvality Regionální potravina, jež každoročně získají jen ti nejlepší v rámci každého ze 13 krajů. Díky tomu můžete mít jistotu, že se jedná o výrobky prvotřídní kvality, které zpracovávají pouze lokální suroviny a mají nezaměnitelnou chuť. Ochutnejte s námi hovězí vývar s libečkovo-petrželkovými nudlemi, konfitovaný květák s makovým olejem, trhané vepřové maso se šťouchaným bramborem a houbami. A na závěr si oslaďte život lahodnými buchtičkami se šodó. Dobrou chuť!

číst dále ...

Prague Mussel Week: čerstvé slávky a chuť moře obohatí menu pražských restaurací

Stejně jako vloni budou šéfkuchaři pražských restaurací podávat originální pokrmy z čerstvě nalovených slávek. Třetí ročník festivalu Prague Mussel Week proběhne ve dnech 13. až 19. září a nabídne milovníkům jídla jedinečnou příležitost – navštívit nová místa a objevit nové způsoby přípravy mušlí. Novinku letošního ročníku představuje možnost zakoupit čerstvé slávky i v obchodních řetězcích.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy