Úžasný letní dezert z čokoládové pěny servírovaný spolu s želé z mandarinek, limetkové šťávy a medu a letním ovocem.
Ingredience:
Na pěnu: | |
400 ml | smetany |
100 g | bílé čokolády |
3 lžíce | kokosového sirupu |
Na želatinu: | |
300 g | kompotovaných mandarinek |
2 lžíce | limetkové šťávy |
2 lžíce | medu |
6 ks | plátků želatiny |
potravinová fólie, forma a voda | |
K servírování: | |
12 ks | borůvek |
12 ks | malin |
8 ks | jahod |
máta a sněhové pusinky na ozdobu |
Postup:
- Mandarinky i se šťávou nalijeme do rendlíku, přivedeme k varu, přidáme med a limetkovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Přidáme namočenou a vymačkanou plátkovou želatinu. Směs důkladně promícháme a vlijeme do připravené formy, kterou si předem vyložíme potravinovou folií.
- Bílou čokoládu rozpustíme v míse ve vodní lázni, přidáme kokosový sirup a vmícháme našlehanou smetanu. Smetana nesmí být přešlehaná.
- Připravenou pěnu necháme cca 1 hodinu vychladnout v ledničce. Poté ji servírujeme spolu s nakrájeným želé a ovocem.
Tip sommeliera: „Špičkový Bohemia Sekt Prestige demi sec, vzniká tradiční metodou kvašením v lahvi s dobou ležení na kvasinkách 15-18 měsíců. Cuvée je ze tří odrůd, Ryzlink rýnský dodává sektu bohatou vůni a pikantní kyselinku, Rulandské bílé extraktivní tóny v chuti a Ryzlink vlašský pak doplňuje svěžest. Vyšší zbytkový cukr, dokonale doplní váš chuťový dojem,“ vysvětluje sommelier Petr Mašek.
Poznámka:Recept k článku: Přivítejte léto ve své kuchyni: Vyzkoušejte skvělé letní recepty, které ve spojení s vínem tvoří dokonalou harmonii