sladké
(Ne)tradiční velikonoční beránek
Velikonoce dávají prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete například v tomto receptu na velikonočního beránka od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.
Aljaška dort
Slavný recept na legendární zmrzlinový dort Aljaška, který se v poslední části přípravy opéká v troubě pod grilem. Sladké pokušení, které dostane snad každého. Když se povede, je velice dekorativní, skvělý například jako sladká tečka vánočního nebo silvestrovského menu. V některých kuchařkách tento recept můžete najít také pod názvem Aljašská bomba.
Alpský knedlík
Jedná se o takový obrovský kynutý knedlík plněný povidly, posazený na vanilkové šodó, sypaný moučkovým cukrem a mákem, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem.
Amaretto řezy
Sladké řezy ze dvou plátů těsta a smetanové náplně nastavené dětskými piškoty máčenými v mandlovém nebo pomerančovém likéru.
Ambrosia dezert
Jednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.
Ananas v mandlovém těstíčku
Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.
Ananas v těstíčku
Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.
Ananasová poleva
Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.
Ananasové potěšení
Předpečený korpus potřený tvarohovou náplní, ozdobený kolečky ananasu. Dezert servírovaný nakrájený na kostky.
Ananasový “tatarák”
Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.
Ananasový rýžový nákyp
Recept na chutný moučník od naší fitnessky Veroniky.
Andělské řezy
Sváteční vrstvený moučník, jde o upečený piškotový korpus potřený pudinkem ve dvou vrstvách, proložený dětskými piškoty máčenými v silné kávě. Podává se rozkrájený na jednotlivé řezy ozdobený nastrouhanou čokoládou a šlehačkou.
Andělské řezy (dvě varianty)
Dvě varianty známého dezertu na sladkého mlsání. Jde o variantu andělských řezů s čokoládou a o variantu s marmeládou a kokosem, marmeláda i kokos dodá andělským řezům další chuťový rozměr.
Angreštový dort
Dva upečené korpusy naplněné kompotovým angreštem, přelité želé, potřené vrstvou smetanového krému, dort ozdobený krémem a mandlemi.
Angreštový koláč
Pečený koláč z vajec, hladké mouky, moučkového cukru, másla a ořechových jader s náplní angreštu.
Angreštový koláč II.
Jednoduchý recept na chutný koláč plněný kompotovým angreštem.
Angry birds cupcakes
Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.
Australský dort Pavlova
Vyzkoušejte původní recept na oblíbený dort pocházející od protinožců, jehož základ tvoří korpus z vyšlehaných bílků a zdobí ho lahodné sezonní ovoce. Tato pochoutka byla pojmenována podle ruské baleríny Anny Pavlovové.
Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem
Koláč s třešněmi, višněmi a rybízem, těstem z avokáda, vajec a špaldové mouky pro čtyři osoby na jedno posezení u kávy.
Avokádové crème brûlée
Dezert z avokáda a dalších ingrediencí, servírovaný posypaný cukrem, flambovaný.
reklama