REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sladké


(Ne)tradiční velikonoční beránek

Velikonoce dávají prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete například v tomto receptu na velikonočního beránka od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

Aljaška dort

Slavný recept na legendární zmrzlinový dort Aljaška, který se v poslední části přípravy opéká v troubě pod grilem. Sladké pokušení, které dostane snad každého. Když se povede, je velice dekorativní, skvělý například jako sladká tečka vánočního nebo silvestrovského menu. V některých kuchařkách tento recept můžete najít také pod názvem Aljašská bomba.

Alpský knedlík

Jedná se o takový obrovský kynutý knedlík plněný povidly, posazený na vanilkové šodó, sypaný moučkovým cukrem a mákem, servírovaný přelitý rozpuštěným máslem.

Amaretto řezy

Sladké řezy ze dvou plátů těsta a smetanové náplně nastavené dětskými piškoty máčenými v mandlovém nebo pomerančovém likéru.

Ambrosia dezert

Jednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.

Ananas v mandlovém těstíčku

Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.

Ananas v těstíčku

Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.

Ananasová poleva

Polevy zlepšují vzhled moučníků a chrání moučník před vysycháním.

Ananasové potěšení

Předpečený korpus potřený tvarohovou náplní, ozdobený kolečky ananasu. Dezert servírovaný nakrájený na kostky.

Ananasový “tatarák”

Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.

Ananasový rýžový nákyp

Recept na chutný moučník od naší fitnessky Veroniky.

Andělské řezy

Sváteční vrstvený moučník, jde o upečený piškotový korpus potřený pudinkem ve dvou vrstvách, proložený dětskými piškoty máčenými v silné kávě. Podává se rozkrájený na jednotlivé řezy ozdobený nastrouhanou čokoládou a šlehačkou.

Andělské řezy (dvě varianty)

Dvě varianty známého dezertu na sladkého mlsání. Jde o variantu andělských řezů s čokoládou a o variantu s marmeládou a kokosem, marmeláda i kokos dodá andělským řezům další chuťový rozměr.

Angreštový dort

Dva upečené korpusy naplněné kompotovým angreštem, přelité želé, potřené vrstvou smetanového krému, dort ozdobený krémem a mandlemi.

Angreštový koláč

Pečený koláč z vajec, hladké mouky, moučkového cukru, másla a ořechových jader s náplní angreštu.

Angreštový koláč II.

Jednoduchý recept na chutný koláč plněný kompotovým angreštem.

Angry birds cupcakes

Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.

Australský dort Pavlova

Vyzkoušejte původní recept na oblíbený dort pocházející od protinožců, jehož základ tvoří korpus z vyšlehaných bílků a zdobí ho lahodné sezonní ovoce. Tato pochoutka byla pojmenována podle ruské baleríny Anny Pavlovové.

Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem

Koláč s třešněmi, višněmi a rybízem, těstem z avokáda, vajec a špaldové mouky pro čtyři osoby na jedno posezení u kávy.

Avokádové crème brûlée

Dezert z avokáda a dalších ingrediencí, servírovaný posypaný cukrem, flambovaný.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy