REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananasové potěšení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus potřený tvarohovou náplní, ozdobený kolečky ananasu. Dezert servírovaný nakrájený na kostky.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
150 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 ksvejce
4 lžícemléka
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
300 gananasového kompotu
150 gmoučkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1 ksbalíčku vanilkového pudinkového prášku
3 ksvajec

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, změklé máslo, rozklepnuté vejce, mléko, vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme v chladu chvíli odležet
2. Potom těsto rozválíme na plát, vyložíme jím plech s vyšším okrajem a v troubě předpečeme při 180 °C asi 15 minut
3. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, vmícháme měkký tvaroh, přidáme polovinu okapaného, na kolečka nakrájeného ananasu, vanilkový cukr, pudinkový prášek a vše promícháme 4. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Připravenou náplň rozetřeme na předpečený korpus a dopečeme při 200 °C asi 20 minut, necháme vychladnout, pak nakrájíme na kostky a ozdobíme zbylými kolečky ananasu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy