Slezská zelňačka II. - Místní speciality někdy dokážou naše chuťové pohárky naprosto okouzlit. To by se mohlo podařit také vynikající zelňačce dle slezské receptury, kterou provoní především kvalitní klobáska.
Bramborová roláda - Bramborové těsto rozválené na vále, pokladené masovou směsí, zarolované do tvaru rolády, uvařené zamotané v utěrce doměkka, podávané nakrájené na plátky se zelím, nebo špenátem.
Kuře na zelí - Jedna porce, tedy kuřecí čtvrtka pečená spolu s kysaným zelím, slaninou a kořením. Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.
Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou - Hanger steak je “závěs” na vnitřní straně boku skotu. Také se tomuto kusu masa říká “veverka” a podle tohoto receptu pěkně zprudka opečená na pánvi, servírovaná s chutnou omáčkou z ostružin a dalších ingrediencí.
Ostružinovo-hruškový džem s ořechy - Další ze skvělých receptů firmy Labeta na domácí džem, tentokrát vyrobený z ostružin a hrušek, nastavený na jemno posekanými ořechy, které džemu dodají další chuťový rozměr!
Více receptů, nejen ty na zpracování a využití ostružin, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...