Dršťková polévka našich babiček - Hustá polévka z povařených drštěk, kořenové zeleniny, hovězího vývaru, cibule, česneku a koření.
Barevné knedlíky s uzeným a kysaným zelím - Z bramborového těsta ochuceného bylinkami, houbami a kostičkami uzeného vytvarované větší koule, ty uvařené ve vodě, knedlíky servírované přelité osmaženou cibulkou se slaninou. Knedlíky, podle tohoto receptu, podáváme s kysaným zelím.
Domažlické vepřové ragú - Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.
Benešovské dortíčky - Pomocí zdobičky na cukroví na plechu vyloženém papírem na pečení vytvořená malá kolečka, upečená v troubě, polovina ozdobená lískovým oříškem, po vychladnutí slepená čokoládovým krémem.
Cukroví z vařených brambor - I když netypické, přesto velmi chutné vánoční cukroví z brambor, hladké mouky a ztuženého tuku.