REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pěny, pyré, sněhy

Borůvková pěna

Tvaroh vyšlehaný s mlékem, cukrem, vejcem a borůvkami, nakonec nastavený tuhou bílkovou pěnou.

Čokoládová pěna

Dezertní pěna připravená z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a smíchané se sněhem z bílků a čerstvě vyšlehanou tuhou smetanou.

Čokoládová pěna II.

Vyšlehaná smetana smíchaná se žloutkovou pěnou a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou s máslem a brandy.

Čokoládová pěna mražená nebo chlazená

Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku. Pěna se smetanou a šlehanými vajíčky je hotová za patnáct minut.

Čokoládová pěna s chilli

Pěna z vyšlehané smetany smíchané se žloutkovou pěnou, tuhým sněhem z bílků, rozpuštěné čokolády a na jemno nakrájené chilli papričky.

Jablečné pyré s brusinkami

Podušená jablka s vínem, skořicí a citronovou šťávou, podávaná s brusinkovým kompotem a zakysanou smetanou, posypaná skořicí.

Jahodová pěna

Pěna ušlehaná z prolisovaných jahod, vaječných bílků a cukru, servírovaná v miskách ozdobená šlehačkou a celými jahodami.

Jahodová pěna II.

Jahodová pěna ušlehaná z jahod a smetany, dochucená cukrem.

Jahodová pěna III.

Ovocný dezert z jahod, žloutkové pěny, tvarohu, želatiny a šlehačky, podávaný ozdobený nasekanými lístky máty.

Jahodová pěna se šumivým vínem a domácí sušenkou

Lahodná a osvěžující pěna která bude vypadat vedle drsné a výrazné sušenky jako jemná dobrota, ovšem spolu tvoří velmi zajímavou kombinaci protikladů.

Jahodová zapečená pěna

Z bílku vyšlehaný sníh smíchaný s jahodami a cukrem, zapečený v troubě.

Jahodový dezert s vodkou

Skvělý dezert z jahod, krupicového cukru, šťávy z 1 ks limetky a vodky.

Krém z hořké čokolády s kokosovou omáčkou a jahodami

Delikátní čokoládový krém báječně doplňuje kokosová omáčka dochucená kůrou z limetky. Servírváno s čerstvými jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.

Malinová pěna

Malinová pěna je skvělá příloha k lívancům, palačinkám či vdolkům. Také ji můžeme servírovat samostatně s ovocem a šlehačkou.

Malinová pěna II.

Dezert z čerstvých nebo i mražených malin, bílé želatiny, vejce, plnotučného jogurtu, bílku a dalších ingrediencí.

Nadýchaná čokoládová pěna

Sladká pěna ze dvou čokoládových chutí, smetany ke šlehání a vaječných žloutků, vychlazená servírovaná ve sklenicích ozdobená šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a mátou.

Ostružinové pyré

Pyré připravené z podušených ostružin, jablek, broskví, cukru a kyseliny citronové.

Ovocná pěna

Sladká pěna z jablek.

Ovocná pěna II.

Lehký letní dezert připravený ze zmrazeného ovocného protlaku,citronové šťávy, cukru a bílku.

Pěna z bílé čokolády

Zajímavá varianta přípravy čokoládové pěny, pomocí bombiček a nádoby na šlehačku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy