REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pěny, pyré, sněhy

Borůvková pěna

Tvaroh vyšlehaný s mlékem, cukrem, vejcem a borůvkami, nakonec nastavený tuhou bílkovou pěnou.

Čokoládová pěna

Dezertní pěna připravená z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a smíchané se sněhem z bílků a čerstvě vyšlehanou tuhou smetanou.

Čokoládová pěna II.

Vyšlehaná smetana smíchaná se žloutkovou pěnou a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou s máslem a brandy.

Čokoládová pěna mražená nebo chlazená

Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku. Pěna se smetanou a šlehanými vajíčky je hotová za patnáct minut.

Čokoládová pěna s chilli

Pěna z vyšlehané smetany smíchané se žloutkovou pěnou, tuhým sněhem z bílků, rozpuštěné čokolády a na jemno nakrájené chilli papričky.

Jablečné pyré s brusinkami

Podušená jablka s vínem, skořicí a citronovou šťávou, podávaná s brusinkovým kompotem a zakysanou smetanou, posypaná skořicí.

Jahodová pěna

Pěna ušlehaná z prolisovaných jahod, vaječných bílků a cukru, servírovaná v miskách ozdobená šlehačkou a celými jahodami.

Jahodová pěna II.

Jahodová pěna ušlehaná z jahod a smetany, dochucená cukrem.

Jahodová pěna III.

Ovocný dezert z jahod, žloutkové pěny, tvarohu, želatiny a šlehačky, podávaný ozdobený nasekanými lístky máty.

Jahodová pěna se šumivým vínem a domácí sušenkou

Lahodná a osvěžující pěna která bude vypadat vedle drsné a výrazné sušenky jako jemná dobrota, ovšem spolu tvoří velmi zajímavou kombinaci protikladů.

Jahodová zapečená pěna

Z bílku vyšlehaný sníh smíchaný s jahodami a cukrem, zapečený v troubě.

Jahodový dezert s vodkou

Skvělý dezert z jahod, krupicového cukru, šťávy z 1 ks limetky a vodky.

Krém z hořké čokolády s kokosovou omáčkou a jahodami

Delikátní čokoládový krém báječně doplňuje kokosová omáčka dochucená kůrou z limetky. Servírváno s čerstvými jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.

Malinová pěna

Malinová pěna je skvělá příloha k lívancům, palačinkám či vdolkům. Také ji můžeme servírovat samostatně s ovocem a šlehačkou.

Malinová pěna II.

Dezert z čerstvých nebo i mražených malin, bílé želatiny, vejce, plnotučného jogurtu, bílku a dalších ingrediencí.

Nadýchaná čokoládová pěna

Sladká pěna ze dvou čokoládových chutí, smetany ke šlehání a vaječných žloutků, vychlazená servírovaná ve sklenicích ozdobená šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a mátou.

Ostružinové pyré

Pyré připravené z podušených ostružin, jablek, broskví, cukru a kyseliny citronové.

Ovocná pěna

Sladká pěna z jablek.

Ovocná pěna II.

Lehký letní dezert připravený ze zmrazeného ovocného protlaku,citronové šťávy, cukru a bílku.

Pěna z bílé čokolády

Zajímavá varianta přípravy čokoládové pěny, pomocí bombiček a nádoby na šlehačku.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.