REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pyré připravené z podušených ostružin, jablek, broskví, cukru a kyseliny citronové.


Ingredience:
1 kgostružin
700 gželírovacího cukru
500 gjablek
3 ksbroskví
3 dlvody
1/2 lžičkykyseliny citronové

Postup:

1. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a zakryté přivedeme k varu, když začnou jablka měknout (asi po 2 minutách), přidáme očištěné ostružiny a společně za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty
2. Pak ještě horkou ovocnou hmotu propasírujeme přes husté síto, přidáme omyté, pecek zbavené, na plátky nakrájené broskve a pyré začneme opět zahřívat
3. Nakonec po částech vmícháme želírovací cukr, kyselinu citronovou, pomalu za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 4 minuty
4. Horké pyré naplníme do čistých nahřátých sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy