Pěna z vyšlehané smetany smíchané se žloutkovou pěnou, tuhým sněhem z bílků, rozpuštěné čokolády a na jemno nakrájené chilli papričky.
Ingredience:
150 g | jemné hořké čokolády |
25 g | cukru |
225 ml | smetany ke šlehání |
2 lžíce | vanilkového cukru |
2 ks | vajec |
1/2 ks | červené chilli papričky + na ozdobu |
Postup:
1. Čokoládu nastrouháme na hrubo a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Ze žloutků s vanilkovým cukrem ušleháme pěnu a bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh
3. Očištěnou chilli papričku nakrájenou na jemno vmícháme společně s pěnou ze žloutků do rozpuštěné čokolády, přidáme 75 ml ušlehané studené smetany a lehce promícháme metličkou na sníh
4. Pak opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, vzniklou pěnu naplníme do pohárků, přikryjeme fólií a necháme chladit asi 3 hodiny v lednici
5. Na ozdobu ušleháme zbylou smetanu, kterou pěnu ozdobíme společně s tenkými proužky papričky a podáváme.