REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová pěna s chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pěna z vyšlehané smetany smíchané se žloutkovou pěnou, tuhým sněhem z bílků, rozpuštěné čokolády a na jemno nakrájené chilli papričky.


Ingredience:
150 gjemné hořké čokolády
25 gcukru
225 mlsmetany ke šlehání
2 lžícevanilkového cukru
2 ksvajec
1/2 ksčervené chilli papričky + na ozdobu

Postup:

1. Čokoládu nastrouháme na hrubo a rozpustíme v horké vodní lázni
2. Ze žloutků s vanilkovým cukrem ušleháme pěnu a bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh
3. Očištěnou chilli papričku nakrájenou na jemno vmícháme společně s pěnou ze žloutků do rozpuštěné čokolády, přidáme 75 ml ušlehané studené smetany a lehce promícháme metličkou na sníh
4. Pak opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, vzniklou pěnu naplníme do pohárků, přikryjeme fólií a necháme chladit asi 3 hodiny v lednici
5. Na ozdobu ušleháme zbylou smetanu, kterou pěnu ozdobíme společně s tenkými proužky papričky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy