REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné pyré s brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená jablka s vínem, skořicí a citronovou šťávou, podávaná s brusinkovým kompotem a zakysanou smetanou, posypaná skořicí.


Ingredience:
800 g jablek
100 mlbílého vína
4 lžícebrusinkového kompotu
4 lžícezakysané smetany
2 kshřebíčků
kousek celé skořice
šťáva z 1/2 citron
cukr krupice
mletá skořice na posypání

Postup:

1. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme citronovou šťávou, podlijeme bílým vínem, přidáme hřebíčky, kousek celé skořice a zvolna dusíme doměkka
3. Pak hřebíček i skořici vyndáme, podle chuti vmícháme cukr a důkladně rozmixujeme nebo rozmačkáme na kaši
4. Do pohárů dáme po lžíci brusinkového kompotu i zakysané smetany, doplníme jablečným pyré a posypeme mletou skořicí.

Doporučení:

Pyré můžeme ozdobit lístky máty a trubičkami nebo piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy