REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pěna ušlehaná z prolisovaných jahod, vaječných bílků a cukru, servírovaná v miskách ozdobená šlehačkou a celými jahodami.


Ingredience:
250 gjahod
125 mlsmetany ke šlehání
2 lžícepískového cukru
2 ksbílky

Postup:

1. Dvě třetiny omytých jahod prolisujeme do misky
2. Přidáme cukr a bílky a šleháme do zhoustnutí, až se tvoří špička, která se neohýbá
3. Pěnu podáváme v kompotových miskách nebo zmrzlinových pohárcích ozdobenou zbytkem celých jahod a se šlehačkou.

Doporučení:

Takto připravenou jahodovou pěnu můžeme plnit i do košíčků a oplatkových trubiček, nebo ji můžeme ozdobně upravit jako kopečky na kulaté sušenky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy