REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová pěna II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodová pěna ušlehaná z jahod a smetany, dochucená cukrem.


Ingredience:
500 mlsmetany na šlehání
400 gpěkných čerstvých jahod
150 gmoučkového cukru
šťáva z 1/2 ks citrónu
celé jahody na ozdobu
piškoty na ozdobu

Postup:

1. Čerstvé jahody omyjeme pod studenou tekoucí vodou, pak je zbavíme lístků a prolisujeme nebo rozsekáme nejlépe tyčovým mixérem
2. Přidáme většinu cukru a šťávu z poloviny citrónu
3. Smetanu ušleháme se zbytkem cukru v hustou pěnu a zlehka do ní vmícháme jahodovou kaši
4. Jahodovou pěnu rozdělíme do vyšších sklenic a dáme vychladit
5. Vychlazenou pěnu ozdobíme piškoty a rozpůlenými nebo celými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy