REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová pěna III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocný dezert z jahod, žloutkové pěny, tvarohu, želatiny a šlehačky, podávaný ozdobený nasekanými lístky máty.


Ingredience:
500 gjahod
250 gměkkého tvarohu
100 mlsmetany ke šlehání
3 lžícecukru
10 ksnasekaných lístků máty
5 ksplátků želatiny
2 ksžloutků

Postup:

1. Želatinu namočíme do studené vody nabobtnat
2. Očištěné jahody omyjeme, osušíme, velké plody rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a potom 300 g rozmixujeme na jemno
3. Rozmixované jahody necháme přejít varem, sundáme je z tepla, vmícháme do nich vymačkanou želatinu a pak pozvolna je přidáváme do pěny ušlehané ze žloutků a cukru, poté postupně vmícháme měkký tvaroh a vložíme na 30 minut do chladničky
4. Krátce předtím než začne pěna želírovat vmícháme do tuha ušlehanou smetanu a dáme na 3 hodiny do chladničky vychladit
5, Podáváme ji v podobě kopečků, které rozdělíme na talíře společně se zbylými jahodami a na jemno nasekanými lístky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy