REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová pěna mražená nebo chlazená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Intenzivní chuť čokolády, která se rozplývá na jazyku. Pěna se smetanou a šlehanými vajíčky je hotová za patnáct minut.


Ingredience:
100 gtabulky kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
200 mlsmetany ke šlehání
3 lžícecukru moučka
2 kszcela čerstvých vajec
sůl

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh
2. Stejně tak vytvoříme šlehačku – nemusí být příliš hustá
3. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny
4. Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme
5. Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku
6. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.

Doporučení:

Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu. Výborně chutná s brusinkovým nebo višňovým džemem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy