REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová pěna II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyšlehaná smetana smíchaná se žloutkovou pěnou a ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou s máslem a brandy.


Ingredience:
180 g hořké čokolády 70 %
100 mlsmetany ke šlehání
2 lžícebrandy
1 lžícemásla
3 ksžloutků
1 ksbalíčku vanilkového cukru
hořká čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Kousky nalámané hořké čokolády dáme do kastrůlku, přidáme máslo, brandy a za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni, pak sundáme z tepla a necháme mírně vychladnout
2. Žloutky s vanilkovým cukrem vyšleháme v horké vodní lázni do husté pěny a necháme vychladnout
3. Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku, poté do ní zlehka vmícháme žloutkovou pěnu a potom rozpuštěnou čokoládu s máslem i brandy
4. Hotový krém naplníme do pohárků, dáme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout a po ztuhnutí posypeme na jemno nastrouhanou čokoládou.

Doporučení:

Na dno pohárů můžeme dát okapané kompotované višně nebo višně naložené v alkoholu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy