REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezertní pěna připravená z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a smíchané se sněhem z bílků a čerstvě vyšlehanou tuhou smetanou.


Ingredience:
250 mlsmetany
150 gtmavé čokolády nejlépe s 80 % kakaa
3 lžičkytmavého rumu
1 ksžloutku

Postup:

1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu
2. V jiné míse také ve vodní lázni ušleháme žloutky s rumem do tuhé pěny, opatrně přimícháme rozpuštěnou čokoládu
3. Smetanu vyšleháme do tuha a pak do ní zapracujeme připravenou zchladlou čokoládu spojenou s dalšími ingrediencemi
4. Pěnu necháme v lednici důkladně vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy