REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová zapečená pěna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z bílku vyšlehaný sníh smíchaný s jahodami a cukrem, zapečený v troubě.


Ingredience:
250 glesních jahod
200 gcukru
30 gmásla
4 ksvaječných bílků
0,8 lmléka
šlehačka na zdobení

Postup:

1. Očištěné jahody propasírujeme sítem na kaši a smícháme s více jak polovinou výše uvedeného cukru
2. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něho zašleháme zbylý cukr
3. Když je pěna pevná přidáme postupně prolisované jahody
4. Pěnu naplníme do dobře máslem vymazané misky, vysypané cukrem a zvolna pečeme v mírně předehřáté troubě kolem 170 °C cca 20 minut
5. Povrch zdobíme šlehačkou a ihned podáváme, jinak nám pěna spadne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy