REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová pěna II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z čerstvých nebo i mražených malin, bílé želatiny, vejce, plnotučného jogurtu, bílku a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gmalin
300 gplnotučného jogurtu
4,5 gbílé želatiny (3 ks lístky)
1 ksvejce
1 ksbílku
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžícecukru
1 lžičkacitrónové šťávy
meduňka

Postup:

1. Očištěné, a pod studenou tekoucí vodou propláchnuté maliny (zmrazené rozmrazíme), necháme důkladně okapat, polovinu propasírujeme sítem, z druhé poloviny si dáme 4 ks celé bobule stranou a zbytek rozdělíme do 4 pohárů
2. Želatinu namočíme do studené vody, žloutek oddělíme od bílků
3. Jogurt promícháme se žloutkem, malinovým pyré, citrónovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem
4. Želatinu vymačkáme, na malém plameni ji rozpustíme a pak vmícháme do jogurtového krému, ten chladíme tak dlouho, až začne trochu houstnout
5. Z obou bílků ušleháme pevný sníh a rovněž jej vmícháme do krému, který rozdělíme do jednotlivých pohárů
6. Poháry dáme na 1 hodinu do ledničky, podáváme je ozdobené zbylými bobulemi malin a meduňkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy