Dezert z čerstvých nebo i mražených malin, bílé želatiny, vejce, plnotučného jogurtu, bílku a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | malin |
300 g | plnotučného jogurtu |
4,5 g | bílé želatiny (3 ks lístky) |
1 ks | vejce |
1 ks | bílku |
1 sáček | vanilkového cukru |
2 lžíce | cukru |
1 lžička | citrónové šťávy |
meduňka |
Postup:
1. Očištěné, a pod studenou tekoucí vodou propláchnuté maliny (zmrazené rozmrazíme), necháme důkladně okapat, polovinu propasírujeme sítem, z druhé poloviny si dáme 4 ks celé bobule stranou a zbytek rozdělíme do 4 pohárů
2. Želatinu namočíme do studené vody, žloutek oddělíme od bílků
3. Jogurt promícháme se žloutkem, malinovým pyré, citrónovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem
4. Želatinu vymačkáme, na malém plameni ji rozpustíme a pak vmícháme do jogurtového krému, ten chladíme tak dlouho, až začne trochu houstnout
5. Z obou bílků ušleháme pevný sníh a rovněž jej vmícháme do krému, který rozdělíme do jednotlivých pohárů
6. Poháry dáme na 1 hodinu do ledničky, podáváme je ozdobené zbylými bobulemi malin a meduňkou.