REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkové želé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prochladlý oslazený krém z agaru, smetany, vody … vhodný pro diabetiky.


Ingredience:
12 kapekcyklamátu
2 ksproutky agaru
1 ksžloutku
1 dlvody
1 dlsmetany
vanilka

Postup:

1. V 1 dl vody vyvaříme kousek vanilky, pak přidáme 1 dl smetany, agar a krátce povaříme
2. Do prochladlého krému vmícháme žloutek a osladíme
3. Lijeme do formiček vypláchnutých studenou vodou, necháme ztuhnout.

Doporučení:

Dezert má nepatrné množství glycidů, zařazujeme jej volně.

Poznámka:

Agar: Nahrazuje želatinu, ale má úplně jinou strukturu a proto se také používá v jiném množství. K dostání jsou bílé a červené varianty.Cyklamát: Umělé náhradní sladidlo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy