REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové větrníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníky z odpalovaného těsta naplněné krémem, obložené malinami, ozdobené meduňkou, podávané posypané cukrem.


Ingredience:
Na odpalované těsto:
250 mlvody
150 ghladké mouky
50 gmásla
3 ksvajec
1 lžičkacukru
na špičku nože kypřicího prášku
špetka soli
Na náplň:
250 gnetučného tvarohu
100 gmalin
1 ksplátku bílé želatiny + voda
Na dohotovení:
1 lžičkadia práškového cukru
50 gmalin
citronová meduňka

Postup:

1. Do hrnce vlijeme 250 ml vody s rozpuštěným máslem, přisypeme cukr, sůl a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a ihned přisypeme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, hrnec s těstem opět dáme na sporák a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až těsto přestane lepit a vytvoří se hustý bílý knedlík a na dně hrnce tzv. bílé dno
2. Těsto vložíme do mísy a ihned vmícháme 1 vejce, poté postupně přidáváme ostatní vejce, pak odpalované těsto vložíme do cukrářského sáčku a v odstupu asi 10 cm nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem kopečky 3. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná není vhodná) a pečeme asi 30 minut dozlatova, potom sejmeme z plechu, nožem odkrojíme vrchní části a necháme vychladnout
4. Maliny přebereme, 100 g rozmixujeme a smícháme s tvarohem, želatinu namočenou ve vodě vymačkáme, rozpustíme, vmícháme do tvarohu a tvarohovou hmotu necháme vychladit
5. Krátce před ztuhnutím naplníme hmotou cukrářský sáček a krém nastříkáme na spodní díly větrníků, obložíme malinami, ozdobíme meduňkou a zakryjeme vrchním dílem, nakonec posypeme práškovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy