REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové větrníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníky z odpalovaného těsta naplněné krémem, obložené malinami, ozdobené meduňkou, podávané posypané cukrem.


Ingredience:
Na odpalované těsto:
250 mlvody
150 ghladké mouky
50 gmásla
3 ksvajec
1 lžičkacukru
na špičku nože kypřicího prášku
špetka soli
Na náplň:
250 gnetučného tvarohu
100 gmalin
1 ksplátku bílé želatiny + voda
Na dohotovení:
1 lžičkadia práškového cukru
50 gmalin
citronová meduňka

Postup:

1. Do hrnce vlijeme 250 ml vody s rozpuštěným máslem, přisypeme cukr, sůl a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a ihned přisypeme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, hrnec s těstem opět dáme na sporák a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až těsto přestane lepit a vytvoří se hustý bílý knedlík a na dně hrnce tzv. bílé dno
2. Těsto vložíme do mísy a ihned vmícháme 1 vejce, poté postupně přidáváme ostatní vejce, pak odpalované těsto vložíme do cukrářského sáčku a v odstupu asi 10 cm nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem kopečky 3. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná není vhodná) a pečeme asi 30 minut dozlatova, potom sejmeme z plechu, nožem odkrojíme vrchní části a necháme vychladnout
4. Maliny přebereme, 100 g rozmixujeme a smícháme s tvarohem, želatinu namočenou ve vodě vymačkáme, rozpustíme, vmícháme do tvarohu a tvarohovou hmotu necháme vychladit
5. Krátce před ztuhnutím naplníme hmotou cukrářský sáček a krém nastříkáme na spodní díly větrníků, obložíme malinami, ozdobíme meduňkou a zakryjeme vrchním dílem, nakonec posypeme práškovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy