REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové větrníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větrníky z odpalovaného těsta naplněné krémem, obložené malinami, ozdobené meduňkou, podávané posypané cukrem.


Ingredience:
Na odpalované těsto:
250 mlvody
150 ghladké mouky
50 gmásla
3 ksvajec
1 lžičkacukru
na špičku nože kypřicího prášku
špetka soli
Na náplň:
250 gnetučného tvarohu
100 gmalin
1 ksplátku bílé želatiny + voda
Na dohotovení:
1 lžičkadia práškového cukru
50 gmalin
citronová meduňka

Postup:

1. Do hrnce vlijeme 250 ml vody s rozpuštěným máslem, přisypeme cukr, sůl a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a ihned přisypeme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, hrnec s těstem opět dáme na sporák a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až těsto přestane lepit a vytvoří se hustý bílý knedlík a na dně hrnce tzv. bílé dno
2. Těsto vložíme do mísy a ihned vmícháme 1 vejce, poté postupně přidáváme ostatní vejce, pak odpalované těsto vložíme do cukrářského sáčku a v odstupu asi 10 cm nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem kopečky 3. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná není vhodná) a pečeme asi 30 minut dozlatova, potom sejmeme z plechu, nožem odkrojíme vrchní části a necháme vychladnout
4. Maliny přebereme, 100 g rozmixujeme a smícháme s tvarohem, želatinu namočenou ve vodě vymačkáme, rozpustíme, vmícháme do tvarohu a tvarohovou hmotu necháme vychladit
5. Krátce před ztuhnutím naplníme hmotou cukrářský sáček a krém nastříkáme na spodní díly větrníků, obložíme malinami, ozdobíme meduňkou a zakryjeme vrchním dílem, nakonec posypeme práškovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy