Koláčky z amarantové moučky, ovesných vloček, hladké mouky …………………
Ingredience:
200 g | amarantové moučky |
200 g | ovesných vloček |
200 g | rostlinného másla |
200 g | rybízového džemu |
100 g | hladké mouky |
100 g | moučkového cukru |
100 g | hrozinek |
100 g | obilných klíčků |
300 g | dýňového kompotu |
15 g | kypřicího prášku do pečiva |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Amarantovou mouku promícháme s obilnými klíčky, ovesnými vločkami, cukrem a pečivovým práškem
2. Přidáme změklý tuk, zavařenou dýni nakrájenou na kostičky, včetně šťávy z kompotu, hrozinky, vejce a vše vypracujeme v těsto
3. Je-li těsto moc tuhé, přidáme mléko
4. Hladkou moukou posypeme vál k vypracování válečkem a těsto rozválíme na placku
5. Krájíme stejnoměrné kousky, ze kterých tvoříme kuličky
6. Plech vymažeme, položíme připravené kuličky, promáčkneme důlek, který naplníme rybízovým džemem
7. Pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě (180 °C).