REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Amarantové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z amarantové moučky, ovesných vloček, hladké mouky …………………


Ingredience:
200 gamarantové moučky
200 govesných vloček
200 grostlinného másla
200 grybízového džemu
100 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
100 ghrozinek
100 gobilných klíčků
300 gdýňového kompotu
15 gkypřicího prášku do pečiva
2 ksvajec

Postup:

1. Amarantovou mouku promícháme s obilnými klíčky, ovesnými vločkami, cukrem a pečivovým práškem
2. Přidáme změklý tuk, zavařenou dýni nakrájenou na kostičky, včetně šťávy z kompotu, hrozinky, vejce a vše vypracujeme v těsto
3. Je-li těsto moc tuhé, přidáme mléko
4. Hladkou moukou posypeme vál k vypracování válečkem a těsto rozválíme na placku
5. Krájíme stejnoměrné kousky, ze kterých tvoříme kuličky
6. Plech vymažeme, položíme připravené kuličky, promáčkneme důlek, který naplníme rybízovým džemem
7. Pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě (180 °C).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy