Korpus nepečeného dia dortu vyrobený ze sušenek, másla a dalších ingrediencí, naplněný tvarohovou náplní a meruňkami, ozdobený plátky pomeranče a citronu.
Ingredience:
Na korpus: | |
200 g | dia máslových sušenek |
50 g | másla |
4 lžíce | mléka |
1 lžička | mleté skořice |
1/2 lžičky | mletého zázvoru |
Na náplň: | |
500 g | měkkého tvarohu |
200 g | másla |
100 g | sušených meruněk |
20 g | umělého sladila na pečení (sorbit) |
šťáva z 1 pomeranče | |
šťáva z 1 limetky | |
Na dohotovení: | |
50 ml | vody |
50 g | medu |
1 ks | malého pomeranče |
1 ks | citronu |
kůra z limetky na ozdobu |
Postup:
1. Sušenky nastrouhané na jemno promícháme s mlékem, mletou skořicí i zázvorem, přidáme změklé máslo a vypracujeme hladkou hmotu, jednu třetinu hmoty vtlačíme na dno dortové formy, ze zbytku vytvoříme 3 cm vysoký okraj
2. Na náplň utřeme změklé máslo se sladidlem, vmícháme měkký tvaroh, citronovou i limetkovou šťávu a na drobné kousky nakrájené meruňky, pak připravenou náplní potřeme sušenkový korpus ve formě a dort uložíme do ledničky ztuhnout
3. Ve vroucí vodě rozpustíme med a do medového roztoku vložíme důkladně omytý citron i pomeranč nakrájené na tenké plátky a pozvolna je vaříme 10 minut, pak sundáme z tepla a plátky necháme v nálevu vychladnout
4. Potom je vyndáme, osušíme a rozložíme po obvodu ztuhlého dortu a nakonec dort dozdobíme nudličkami limetkové kůry.