REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korpus nepečeného dia dortu vyrobený ze sušenek, másla a dalších ingrediencí, naplněný tvarohovou náplní a meruňkami, ozdobený plátky pomeranče a citronu.


Ingredience:
Na korpus:
200 gdia máslových sušenek
50 gmásla
4 lžícemléka
1 lžičkamleté skořice
1/2 lžičkymletého zázvoru
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
200 gmásla
100 gsušených meruněk
20 gumělého sladila na pečení (sorbit)
šťáva z 1 pomeranče
šťáva z 1 limetky
Na dohotovení:
50 mlvody
50 gmedu
1 ksmalého pomeranče
1 kscitronu
kůra z limetky na ozdobu

Postup:

1. Sušenky nastrouhané na jemno promícháme s mlékem, mletou skořicí i zázvorem, přidáme změklé máslo a vypracujeme hladkou hmotu, jednu třetinu hmoty vtlačíme na dno dortové formy, ze zbytku vytvoříme 3 cm vysoký okraj
2. Na náplň utřeme změklé máslo se sladidlem, vmícháme měkký tvaroh, citronovou i limetkovou šťávu a na drobné kousky nakrájené meruňky, pak připravenou náplní potřeme sušenkový korpus ve formě a dort uložíme do ledničky ztuhnout
3. Ve vroucí vodě rozpustíme med a do medového roztoku vložíme důkladně omytý citron i pomeranč nakrájené na tenké plátky a pozvolna je vaříme 10 minut, pak sundáme z tepla a plátky necháme v nálevu vychladnout
4. Potom je vyndáme, osušíme a rozložíme po obvodu ztuhlého dortu a nakonec dort dozdobíme nudličkami limetkové kůry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy